Βραβείο Αριστείας από την Ε.Ε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

13.09.2017Ιστορική σελίδα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς έλαβε μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απένειμε το "Λογότυπο Αριστείας στην  Έρευνα : Ανθρώπινο Δυναμικό" (HR Excellence in Research Logo) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει - μετά από αξιολόγηση - το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με το εν λόγω Λογότυπο Αριστείας στην Έρευνα, αναγνωρίζοντας τη  συμβολή του πανεπιστημίου στην επιστημονική αριστεία, μέσα από την ικανότητα και την υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του στα πεδία της έρευνας. 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως κορυφαία πανεπιστήμια έχουν λάβει αυτή τη διάκριση όπως για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο του Κέημπρητζ, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το πανεπιστήμιο του Όσλο κλπ. 

Στο μήνυμά τους ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος και ο αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ανδρέας Ευσταθίου υπογράμμισαν πως "η βράβευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστοποιεί και αντανακλά το έργο αριστείας που επιτελείται στην έρευνα από την επιστημονική κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το γεγονός ότι είμαστε ένας από τους 392 ακαδημαϊκούς οργανισμούς της Ευρώπης, στους οποίους έχει απονεμηθεί αυτή η σημαντική διάκριση, υποδεικνύει και αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα ερευνητικής γνώσης, καινοτομίας και υπηρεσιών που προσφέρουμε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ιδιαίτερα ο πρύτανης κ. Γουλιάμος τόνισε πως το "Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο διαθέτει κορυφαίους ερευνητές που συνεργάζονται με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς αλλά και σημαντικά ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού αυξάνοντας αφενός το αναπτυξιακό δυναμικό, αφετέρου δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο για το πανεπιστήμιο όσο και για την ίδια την Κύπρο". 

Ο αντιπρύτανης κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι η διάκριση αυτή αναγνωρίζει επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες εργασίας στους ερευνητές του. Το πανεπιστήμιο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει αυτές τις συνθήκες και διαδικασίες ώστε να γίνει πόλος έλξης για ταλαντούχους ερευνητές στην ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη γενικότερα.

Σε μια οικονομία και κοινωνία που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζεται στα ισχυρά σημεία εμπειρογνωμοσύνης και αριστείας της ερευνητικής κοινότητας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και, συνάμα, να αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα οι προκλήσεις αλλά και οι ανάγκες της σημερινής εποχής μέσω του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ΕΧΕ). 

 Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά;

Είναι γνωστό ότι η Μαρία Κορτζιά είναι η μούσα του Αντρέα Ζαννετίδη, αφού συχνά επιλέγει τη νεαρή καλλονή για τις φωτογραφήσεις και τις καμπάνιες του. Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο instagram, ο γνωστός σχεδιαστής μας παρουσίασε μία νέα του δημιουργία πάνω στο όμορφο μοντέλο, ένα μαύρο see through μάξι φόρεμα με κεντημένα κόκκινα τριαντάφυλλα, το οποίο είναι πραγματικά υπέροχο. Χτες, σε εκδήλωση στη Λευκωσία, η γνωστή socialite από τη Λεμεσό, Σύλβια Μαυροπούλου εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί, φορώντας το ίδιο φόρεμα του Ανδρέα Ζαννετίδη, το οποίο ομολογουμένως της ταίριαζε πολύ. Δείτε τη φωτογραφία: Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες και κακοντυμένες παρουσίες στον τελικό Σταρ Κύπρος Διάβασε περισσότερα

Λευκωσία: Επώνυμη καταγγελία-σοκ! Μαθητής ξυλοφόρτωσε κι έστειλε για μήνες την καθηγήτριά του στο νοσοκομείο Η καταγγελία για το περιστατικό «εξαιρετικής βίας» έχει υποβληθεί από τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο ευρύτερα γνωστό ως περιστατικό έγινε σήμερα στον «αέρα» της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι» – Το θλιβερό και ανησυχητικό συμβάν έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Λευκωσίας – Οργή για την απουσία ειδικού συνοδού, καθώς το ίδιο παιδί είχε ξαναχτυπήσει εκπαιδευτικό σε προηγούμενο σχολείο, με το πρόβλημα αντί να επιλύεται να μετατίθεται, καθώς το παιδί το μετέφεραν από σχολείο σε σχολείο, καθώς η ύπαρξη συνοδών δεν έχει ακόμα εγκριθεί! Μαθητής Γυμνασίου, έστειλε καθηγήτρια επί μήνες για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, με την εκπαιδευτικό να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό, σύμφωνα με την κα Ίριδα Ταλιαδώρου. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, σημείωσε η κα Ταλιαδώρου, αναγκάστηκε να απουσιάσει επί μήνες από τα καθήκοντά της στο συγκεκριμένο σχολείο. Εξάλλου, Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας ο οποίος είχε επισκεφθεί το σχολείο, ανέφερε ότι «Είχε ζητηθεί από ανώτερο λειτουργό του ΥΠΠ, ο οποίος πρότεινε στον καθηγητικό σύλλογο να γίνει αποκοπή από τον μισθό των εκπαιδευτικών, για να φέρουν συνοδό για το παιδί». Επί τη βάσει των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και η Ειδική εκπαίδευση, τα οποία αναδείχθηκαν νωρίτερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η κ. Ταλιαδώρου είπε ότι το ίδιο παιδί είχε παρόμοιο περιστατικό σε άλλο σχολείο και ενδεχομένως ακόμα και σήμερα πλέον να βρίσκεται σε τρίτο σχολείο και πάλι χωρίς τη συνδρομή συνοδού, εξαιτίας και των αγγυλώσεων που διαπιστώνονται.

Απέραντη θλίψη! Δολοφονήθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Απέραντη θλίψη! H Ισπανίδα πρωταθλήτρια του γκολφ Σελία Μπαρκουίν Αροθαμένα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης 2018 και αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στο Πανεπηστήμιο της Αϊόβα, δολοφονήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας και δημοσίευμα «USA Today», το σώμα της 22χρονης βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο γήπεδο γκολφ Coldwater Links στην Αϊόβα και ο δράστης της δολοφονίας συνελήφθη. Ο κρατούμενος είναι ο Κόλιν Ντάνιελ Ρίτσαρντς και κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με το “ABC News” ο δράστης είναι 22 ετών και σύμφωνα με την αστυνομία των ΗΠΑ η διεύθυνση κατοικίας του παραμένει άγνωστη. Η αστυνομία δεν θέλησε να αναφέρει τα αίτια του θανάτου της νεαρής αθλήτριας, που ήταν η πέμπτη Ισπανίδα που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Αροθαμένα φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Ο διευθυντής του Πανεπιστημίου σε δήλωσή του τόνισε: «Είναι μια τραγική και απροσδόκητη απώλεια». Athenmagazine.gr


187