Γιώργος και Μιχάλης! Tραγική σύμπτωση: Δυο παλληκάρια νεκρά στην Λεοφώρο Τσερίου με 10 χρόνια διαφορά. Ο 17χρονος έσωσε την φίλη του πριν σκοτωθεί!

14.12.2017



Ο μοιραίος δρόμος όπου τόσο άδικα «έσβησαν» τα όνειρα δύο νέων ανθρώπων – Η τραγική σύμπτωση και τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα – Με διαφορά 10 ετών

Το νέο τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο χθες ο 31χρονος Μιχάλης Κοντοπύργος από τη Λευκωσία, ξύπνησε μνήμες του 2007. Στον ίδιο δρόμο έχασε την ζωή του ένας ακόμη νέος τότε, ο Γιώργος Μαυρίκιος. Τραγική σύμπτωση, ο χαμός δύο παλικαριών που έφυγαν για την γειτονιά των αγγέλων, στον ίδιο δρόμο κάποια χρόνια μετά.

Ο άτυχος Μιχάλης «έσβησε» στην άσφαλτο χθες γύρω στις δύο το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με τις εξετάσεις της Τροχαίας όχημα που οδηγούσε 69χρονος Ελληνοκύπριος ανέκοψε την πορεία της αγωνιστικής μοτοσικλέτας του στη λεωφόρο Τσερίου, με κατεύθυνση το Τσέρι. Στον ίδιο δρόμο τότε ο Γιώργος Μαυρίκιος, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς του 2007 έχασε τη ζωή, όταν παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από μηχανοκίνητο όχημα. 17 ετών τότε ο Γιώργος «’έφυγε» κι έντυσε άλλη μία οικογένεια στα μαύρα, μέρες εορτών και χαράς.

Το «ξεχασμένο» σακάκι και η άτυχη στιγμή πριν 10 Πρωτοχρονιές…

Ήταν 3 τα ξημερώματα, όταν ο άτυχος νέος ήταν έτοιμος να μπει στο αυτοκίνητο του και αποχαιρέτησε την φίλη του. Θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει το σακάκι του και επέστρεψε στο σπίτι να το πάρει. Στις 3:20 ο Γιώργος βρισκόταν πεζός στο πεζοδρόμιο, πλησίον του κεντρικού δρόμου, δίπλα του στεκόταν η φίλη του. Ο 17χρονος είδε ένα αυτοκίνητο που ερχόταν καταπάνω τους και έσπρωξε τη φίλη του για να τη σώσει. Ευτυχώς η κοπέλα σώθηκε. Ο Γιώργος έσβησε στην άσφαλτο. Ο θάνατος του ακαριαίος. Όπως διαφάνηκε αργότερα και από τις έρευνες της αστυνομίας, ένας μεθυσμένος οδηγός τον χτύπησε και εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος. Ο οδηγός εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της δύναμης, στις 09:00 το πρωί να κοιμάται στο σπίτι του.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου και o Δήμος Στροβόλου διοργάνωσαν εκδήλωση ονοματοδότησης του πάρκου παρά την οδό Πατριάρχη Γρηγορίου Ε και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου σε «Πάρκο Οδικής Ασφάλειας Γεώργιος Μαυρίκιος», ένα όνομα συνυφασμένο με το σωματείο του Ολυμπιακού Λευκωσίας, στο οποίο υπήρξε ποδοσφαιριστής.

Η οικογένεια επίσης δημιούργησε το «Ίδρυμα Έρευνας & Έκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια, την πρόληψη & μείωση των τροχαίων ατυχημάτων Γιώργος Μ. Μαυρίκιος. Σκοπός του Ιδρύματος η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την ενημέρωση και την εκπαίδευση, στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων. Στο μεταξύ, με αφορμή το νέο τραγικό δυστύχημα στον ίδιο δρόμο, τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

cyprustimes.com





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


4099