Η 30χρονη Γιάννα Νικολάου από την Πάφο γέννησε και πέθανε πριν δει το αγγελούδι της. Το πόρισμα της τραγωδίας

15.03.2018Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης θανάτου της άτυχης 31χρονης Γιάννας Νικολάου η οποία στις 15 Ιουνίου 2012 έφερε στον κόσμο το παιδί της σε ιδιωτική κλινική στην Πάφο και πριν προλάβει να το δει, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι.
 
Μετά την θανατική ανάκριση που διεξήχθη από την δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού Χριστιάνα Χατζηγεωργίου, ο φάκελος της υπόθεσης διαβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, ούτως ώστε ο Γενικός Εισαγγελέας να αποφασίσει κατά πόσο η υπόθεση χρήζει ποινικής διερεύνησης, στο πλαίσιο των προνοιών που διέπουν το αδίκημα της ιατρικής αμέλειας.
 
Όπως προέκυψε από την θανατική ανάκριση, «πιθανόν στον θάνατο της Γιάννας να έχουν συμβάλει ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις τρίτου ή τρίτων προσώπων».
 
Η μαρτυρία της αδελφής της 31χρονης
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν ενώπιον της δικαστή και οι οποίες καταγράφονται στην απόφαση, η 31χρονη και η αδελφή της έφεραν τη γενετική ασθένεια νευροϊνωμάτωση, η οποία είναι κληρονομική, και προέβαιναν σε εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).
 
Όπως της είχε πει η θανούσα παρουσίασε υψηλό ζάχαρο κατά την εγκυμοσύνη και έπρεπε να προσέχει την διατροφή της.
 
Τον Σεπτέμβριο 2011 η 31χρονη έμεινε έγκυος και παρακολουθείτο από γυναικολόγο. Η θανούσα ανέφερε στην αδελφή της ότι ενημέρωσε τον γυναικολόγο ότι πάσχει από νευροϊνωμάτωση, ο οποίος της είπε ότι θα επικοινωνούσε με το ΙΝΓΚ για την νόσο αυτή για να τον καθοδηγήσουν.
 
Περίπου τον τελευταίο μήνα πριν γεννήσει η 31χρονη της έλεγε από το τηλέφωνο ότι πονούσε στο αριστερό της πλαϊνό προς τα πίσω όπου ρωτούσε και την ίδια εάν είχε τέτοιους πόνους, κατά την δική της εγκυμοσύνη, και της απάντησε αρνητικά. Το γεγονός αυτό με τον πόνο η μάρτυρας το συζήτησε περίπου 20 φορές με την θανούσα.
 
Όπως της είπε η άτυχη Γιάννα ενημέρωσε τον ιατρό της για τους πόνους αυτούς και της χορήγησε κάτι χάπια τα οποία όπως της είπε η θανούσα ήταν παυσίπονα και όπως της έλεγε ο γιατρός της οι πόνοι αυτοί ήταν πόνοι τοκετού.
 
Επίσης η αδελφή της ανέφερε ότι ο γυναικολόγος της 31χρονης της την ενημέρωσε ότι είχε μιλήσει με το ΙΝΓΚ.
 
Στις 14.6.12 η θανούσα επικοινώνησε με την αδελφή της και της είπε ότι θα γεννούσε την επόμενη ημέρα με καισαρική τομή ολικής αναισθησίας και αυτό έπρεπε να γίνει λόγω της νευροϊνωμάτωσης.
 
Επίσης θεία της 31χρονης κατέθεσε ότι «θυμάται ότι η θανούσα είχε κάνει κάποιες εξετάσεις στο ΙΝΓΚ, όπου είχε πάει 2 ή 3 φορές και της ανέφεραν ότι δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα παρά μόνο δερματικό». Καθορίστηκε όπως της είπε η θανούσα, να γεννήσει με καισαρική τομή στις 15.6.12 λόγω του ότι αυξήθηκε το ζάχαρο της.
 
Όσα κατέθεσε ο σύζυγος της
 
Ο σύζυγος της 31χρονης επανέλαβε κατά την μαρτυρία του ότι η θανούσα δεν είχε προβλήματα υγείας κατά την εγκυμοσύνη της παρά μόνο κατά τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης ξεκίνησε να νοιώθει πόνους στην αριστερή πλευρά της προς την πλάτη. Τον πόνο αυτό όπως είπε τον είχε υποδείξει και στον γυναικολόγο της όπου ήταν και ο ίδιος παρών.
 
Σε κάποια στιγμή επισκέφθηκαν κάποια μέρα τον γυναικολόγο χωρίς να έχουν ραντεβού όπου ο γυναικολόγος έκανε εξέταση με ultra sound στην θανούσα στην περιοχή μπροστά όπου είναι το έμβρυο όπου όλα ήταν φυσιολογικά όπως τους είπε χωρίς να τους παραπέμψει σε άλλο γιατρό.
 
Επισκέφθηκαν, όπως είπε, ακόμα τρεις φορές μετά την πιο πάνω φορά τον γυναικολόγο αναφορικά με τους πόνους αυτούς που ένιωθε η θανούσα. Απ' ότι θυμάται την τρίτη φορά που είχαν πάει στον γυναικολόγο για τους πόνους αυτούς τους είχε δώσει κάποια χάπια. Ανέφερε επίσης ότι οι γιατροί δεν παρέπεμψαν την θανούσα για άλλες εξετάσεις.
 
Αντεξεταζόμενος του αναφέρθηκε ότι τα χάπια εις τα οποία αναφέρθηκε ήταν χάπια για τις συσπάσεις της μήτρας και όχι παυσίπονα και ανέφερε ότι ο ίδιος του γνώριζε ότι ήταν παυσίπονα.
 
Σε ότι αφορά την ένεση στην οποία αναφέρθηκε του λέχθηκε ότι ήταν ένεση για την ωρίμανση των πνευμόνων του βρέφους και ο ίδιος του ανέφερε ότι δεν γνώριζε κάτι τέτοιο. Ανέφερε επίσης ότι μετά από αναλύσεις που έκανε η θανούσα ο γυναικολόγος της είπε να προσέχει το ζάχαρο της.
 
Έφερε στον κόσμο το παιδί της αλλά δεν πρόλαβε το δει…
 
Στις 15 Ιουνίου 2012 η 31χρονη μετέβηκε στην ιδιωτική κλινική «ΙΑΣΗΣ» στην Πάφο για προγραμματισμένο τοκετό. Η καισαρική τομή η οποία έγινε ολοκληρώθηκε η ώρα 09:00π.μ. και η θανούσα γέννησε ένα αγοράκι βάρους 4,260 γρ.
 
Πολύ σύντομα μετά την τομή και πριν την έξοδο του νεογνού η 31χρινη παρουσίασε αρρυθμίες τις οποίες προσπάθησε ο αναισθησιολόγος να ανατάξει και οι οποίες συνοδεύονταν με ψηλή αρτηριακή πίεση (160/120), χωρίς αποτέλεσμα.
 
Ενημερώθηκε σχετικά ο καρδιολόγος  και στην συνέχεια η θανούσα άρχισε να παρουσιάζει αρτηριακή υπέρταση και αφού έγινε αναρρόφηση υγρού από τον τραχειοσωλήνα της χορηγήθηκε αντι-υπερτασιακή αγωγή.
 
Ενώ η Γιάννα βρισκόταν στο χειρουργείο κλήθηκε ο ακτινολόγος ο οποίος προέβηκε σε ακτινογραφία θώρακα στους δυο πνεύμονες και στην άνω κοιλιά όπου εντοπίσθηκε τυχαία μια μάζα στον αριστερό νεφρό και πιθανολογήθηκε το φαιοχρωμοκύτωμα (όγκος).
 
Λόγω της σοβαρότητας της υγείας της η 31χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της κλινικής συνοδευόμενη από τον γυναικολόγο και αναισθησιολόγο και μια νοσοκόμα στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.
 
Της έγινε υπέρηχος καρδιάς όπου παρατηρήθηκε μέτρια πτώση πλάσματος της εξώθησης της αριστερής κοιλίας και μικρή προς μέτρια διάσταση της αριστερής κοιλίας χωρίς όμως εικόνα εμφράγματος στα καρδιακά τοιχώματα ούτε εικόνα διατακτικής μυοκαρδιοπάθειας.
 
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της η 31χρονη μεταφέρθηκε διασοληνωμένη και εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ωστόσο η άτυχη Γιάννα Νικολάου απεβίωσε γύρω στις 10 το βράδυ, χωρίς να προλάβει δει το παιδί της… 

reporter.com.cyΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά;

Είναι γνωστό ότι η Μαρία Κορτζιά είναι η μούσα του Αντρέα Ζαννετίδη, αφού συχνά επιλέγει τη νεαρή καλλονή για τις φωτογραφήσεις και τις καμπάνιες του. Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο instagram, ο γνωστός σχεδιαστής μας παρουσίασε μία νέα του δημιουργία πάνω στο όμορφο μοντέλο, ένα μαύρο see through μάξι φόρεμα με κεντημένα κόκκινα τριαντάφυλλα, το οποίο είναι πραγματικά υπέροχο. Χτες, σε εκδήλωση στη Λευκωσία, η γνωστή socialite από τη Λεμεσό, Σύλβια Μαυροπούλου εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί, φορώντας το ίδιο φόρεμα του Ανδρέα Ζαννετίδη, το οποίο ομολογουμένως της ταίριαζε πολύ. Δείτε τη φωτογραφία: Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες και κακοντυμένες παρουσίες στον τελικό Σταρ Κύπρος Διάβασε περισσότερα

Kλειδώνουν σε συγκεκριμένο δράστη οι έρευνες για το φρικιαστικό φονικό στο Στρόβολο Μια τελείως διαφορετική εικόνα για τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν, ξημερώματα Πέμπτης στην οδό Ζαλόγγου στον αριθμό 7 στον Στρόβολο, δίνουν πληροφορίες της «Κ» επιβεβαιωμένες από δυο πηγές. Έξι μέρες μετά το στυγερό έγκλημα και ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, η «Κ» έχει στην διάθεσή της μια διαφορετική ροή των γεγονότων που οδήγησαν στην δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ελένης Σεργίου. Πληροφορίες που ανατρέπουν τα όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, για τον χρόνο αλλά και τον χώρο που διαπράχθηκε το διπλό φονικό. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε στην διάθεσή μας προκύπτουν τα εξής, άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία. Από τις έρευνες που έχουν γίνει η δολοφονία του ζευγαριού δεν διαπράχθηκε στο ίδιο χώρο – υπνοδωμάτιό τους όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα. Η εικόνα που έχει σχηματοποιηθεί επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι εισήλθαν στην οικία χωρίς να υπάρξει παραβίαση και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το ζευγάρι. Ωστόσο από εδώ και πέρα τα γεγονότα διαφοροποιούνται. Η Ελένη Σεργίου δέχθηκε την επίθεση του δράστη ή των δραστών την ώρα που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό τους. Ο σύζυγός της την ώρα εκείνη με βάση την πληροφόρηση που έχουμε στην διάθεσή μας βρισκόταν στο ισόγειο την μονοκατοικίας όπου τον είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ του σαλονιού. Ο Χατζηγεωργίου λένε οι πληροφορίες που υπάρχουν ξύπνησε από τον θόρυβο που φαίνεται να προκλήθηκε στον πάνω όροφο άφησε στον καναπέ την κουβέρτα με την οποία ήταν σκεπασμένος και άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά. Καθώς ανέβαινε φαίνεται να αιφνιδιάστηκε από τον δράστη ή τους δράστες οι οποίοι τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να βρεθεί στο ισόγειο της κατοικίας. Το σημείο αυτό ήταν εκεί που ξεκινούσαν οι σκάλες και όπου φαίνεται να δέχθηκε την άγρια επίθεση με μαχαίρι. Στο σημείο εκείνο λένε οι ίδιες οι πληροφορίες εντοπίσθηκε από τους ανακριτές όταν εισήλθαν στην μονοκατοικία. Πηγές με γνώση σε διερεύνηση εγκλημάτων μας υποδείκνυαν μια σοβαρή παράλειψη κατά τις πρώτες ώρες που ενδεχομένως να δυσκολέψει το έργο τον αστυνομικών αρχών. Όπως μας ειπώθηκε εάν κατά την πρώτη νεκροψία είχε προσδιορισθεί ο χρόνος πρόκλησης του θανάτου και κατ’ επέκταση διάπραξης του διπλού φονικού το έργο της Αστυνομίας θα ήταν σαφώς ευκολότερο στη συνέχεια. Είναι αξιοπερίεργο ότι οι κάμερες της γειτονιάς δεν κατέγραψαν την προσέλευση ή αποχώρηση κουκουλοφόρων κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι γνώριζαν την περιοχή. πηγή: Kαθημερινή


1807