Λεμεσός: Ξυλοκόπησε τη σύντροφο του γιατί δεν έκανε μπάνιο τους σκύλους!

17.07.2018



Δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποια φίλη της για καφέ – Την έδειρε και την έστειλε στο νοσοκομείο. Το λούσιμο δύο σκύλων, αποτέλεσε θέμα έριδας μεταξύ 21χρονου και της κοπέλας του, η οποία κτυπήθηκε άγρια με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο και ο νεαρός στις Κεντρικές Φυλακές για περίοδο τριών μηνών. Το αδίκημα εκτυλίχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2015 το πρωί όταν η παραπονούμενη ενώ ευρίσκετο μαζί με τον κατηγορούμενο με τον οποίο διατηρούσε δεσμό σε υπνοδωμάτιο της οικίας του δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποια φίλη της η οποία την κάλεσε για καφέ και η παραπονούμενη ξύπνησε τον κατηγορούμενο και του ζήτησε να πάνε μαζί.

Ο κατηγορούμενος της ζήτησε πρώτα να λούσει τους δύο σκύλους του και μετά να πάνε για καφέ, η παραπονούμενη διαφώνησε διότι απαιτείτο πολύς χρόνος και ο κατηγορούμενος εκνευρίστηκε και άρχισε να της φωνάζει ενώ στην συνέχεια την έσπρωξε με τα χέρια του. Στην προσπάθεια της να τον ηρεμήσει αυτός την κτύπησε με τα χέρια του και το κεφάλι του στο πρόσωπο τραυματίζοντας την στη μύτη και προκαλώντας της αιμορραγία. Η παραπονούμενη ειδοποίησε τον πατέρα της μαζί με τον οποίο μετέβησαν σε Αστυνομικό Σταθμό και κατήγγειλαν την υπόθεση ενώ στη συνέχεια η παραπονούμενη εξετάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε κατόπιν εξέτασης και υποβολής σε ακτινολογικό έλεγχο ότι έφερε κάταγμα ρινικού οστού. Ακολούθησε σύλληψη του κατηγορούμενου δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Ο κατηγορούμενος δε προέβη σε θεληματική κατάθεση και ομολόγησε τη διάπραξη του αδικήματος ενώ στη συνέχεια όταν κατηγορήθηκε γραπτώς απάντησε ότι παραδέχεται. Η κατηγορούσα αρχή δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος είναι λευκού ποινικού μητρώου.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αλέξανδρος Σαουρής δήλωσε πως το αδίκημα έγινε κάτω από την ένταση της στιγμής, ότι ο πελάτης του παραδέχθηκε αμέσως την παράνομη πράξη του και ότι έχει καταβάλει για αποζημίωση της παραπονούμενης ποσό €500 στο Δικαστήριο και η κοπέλα μπορεί ανά πάσα στιγμή να λάβει.
Ο κ. Σαουρής αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε από την τέλεση του αδικήματος μέχρι την επιβολή ποινής. Στην επιμέτρηση της ποινής ο Επαρχιακός Δικαστής Λεμεσού Μιχάλης Παπαθανασίου, επεσήμανε πως η σοβαρότητα τέτοιου είδους αδικημάτων θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρά εφόσον ενέχουν το στοιχείο της ηθελημένης χρήσης βίας.,

‘Όπως υποδεικνύεται στο σύγγραμμα Γ. Πική, πρόσθεσε ο Δικαστής, Sentencing in Cyprus (2nd edition) σελ. 116-117, η πλέον συνηθισμένη ποινή για παρόμοιου είδους αδικήματα είναι η ποινή της φυλάκισης, η οποία μπορεί να ανέρχεται σε ημέρες, μήνες ή και χρόνια.

Σημασία για το ύψος της ποινής έχουν οι συνθήκες και περιστάσεις της κάθε υπόθεσης περιλαμβανόμενης ασφαλώς κάθε μιας εκ των προαναφερόμενων παραμέτρων που την χαρακτηρίζει (βλ. Χαραλάμπους ν. Δημοκρατίας (1998) 2 Α.Α.Δ 463, Αεροπόρος ν. Αστυνομίας (1992) 2 Α.Α.Δ. 275 και Evans).

Επιβάλλοντας την ποινή των τριών μηνών φυλάκιση, ο κ. Παπαθανασίου, σημείωσε τα ακόλουθα: «Στην προκειμένη περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι ναι μεν με βάση τα γεγονότα δεν υπήρχε προσχεδιασμός, από την άλλη όμως δεν μπορεί να μην σημειωθεί η απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος για ένα ασήμαντο λόγο και χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση από την παραπονούμενη κτύπησε την τελευταία. Το έκανε σημειώνεται απλά για να επιβάλει με τη δύναμη του το δικό του στα πλαίσια της συζήτησης που είχαν και την κτύπησε τόσο δυνατά με τα χέρια και το κεφάλι στο πρόσωπο ώστε να της προκαλέσει κάταγμα ρινικού οστού, για το οποίο με βάση όσα η ίδια η υπεράσπιση έθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου και μιλώ για την αλληλογραφία με τον δικηγόρο της παραπονούμενης αναμένεται να κάνει επέμβαση. Συναφώς είναι το κατάλληλο σημείο να αναφέρω εδώ ότι η θέση της Υπεράσπισης ότι δεν υπάρχει μόνιμη βλάβη, σε αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Πηγή: newsbomb.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1361