Το γράμμα μίας 27χρονης που θα σας αλλάξει τη ζωή για πάντα

10.01.2018Μπορεί να μην σας αρέσει η ζωή σας. Μπορεί να μην έχετε αρκετά χρήματα, να εργάζεστε κάπου από ανάγκη, να μην έχετε τη σχέση που ονειρευόσασταν. Ίσως σπαταλάτε αρκετό από το χρόνο σας με το να διαφωνείτε για την πολιτική με αγνώστους. Κάποιες φορές, όλοι νιώθουμε ότι κάτι μας λείπει, αλλά ίσως το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια μικρή προοπτική!

«Αν κάτι σας κάνει δυστυχισμένους, έχετε τη δύναμη να το αλλάξετε στη δουλειά, στην αγάπη ή οπουδήποτε αλλού. Να έχετε τα κότσια να το αλλάξετε. Δεν ξέρετε πόσος χρόνος σας απομένει, οπότε μην τον σπαταλάτε σε πράγματα που δεν έχουν αξία!».

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα λόγια της Holly Butcher, από το Grafton της Αυστραλίας. Πρόσφατα έχασε τη μάχη από μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών που ονομάζεται Σάρκωμα του Ewing (Ewing Sarcoma). Η Holly ήταν μόνο 27 όταν απεβίωσε.

Λίγο πριν πεθάνει όμως, δημοσίευσε ένα γράμμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αναφέροντας όλα εκείνα τα μαθήματα που πήρε και που την έκαναν να εκτιμήσει κάθε δευτερόλεπτο από το χρόνο που είχε στη μέχρι τώρα ζωή της!

«Λίγες συμβουλές ζωής από την Hol:

Είναι παράξενο να συνειδητοποιείς και να αποδέχεσαι την θνησιμότητα σου στα 26 σου χρόνια. Είναι ένα από τα πράγματα που αγνοείς. Οι μέρες περνούν και απλά περιμένεις ότι θα συνεχίσουν να έρχονται μέχρι να συμβεί το απροσδόκητο. Πάντα φανταζόμουν τον εαυτό μου να μεγαλώνει, να κάνει ρυτίδες και να αποκτά γκρίζα μαλλιά. Πιθανότατα αυτό να προκλήθηκε από την όμορφη οικογένεια (με πολλά παιδιά) που σχεδίαζα να κάνω με την αγάπη της ζωής μου. Το θέλω τόσο πολύ αυτό, που πονάει.

Αυτό είναι το θέμα σχετικά με την ζωή. Είναι εύθραυστη, πολύτιμη, απρόβλεπτη και κάθε μέρα είναι ένα δώρο, όχι ένα δεδομένο δικαίωμα.

Είμαι 27 ετών τώρα. Δε θέλω να φύγω. Αγαπώ την ζωή μου. Είμαι ευτυχισμένη.. Το χρωστάω αυτό στους πολύ αγαπημένους μου. Αλλά ο έλεγχος είναι πλέον δεν είναι στα χέρια μου.

Δεν έχω ξεκινήσει να γράφω αυτό το «σημείωμα πριν πεθάνω» για να κάνω τον θάνατο να φοβηθεί - μου αρέσει το γεγονός ότι τελούμε κυρίως εν αγνοία για το ότι είναι αναπόφευκτος. Εκτός από το όταν θέλω να μιλήσω για αυτόν και αντιμετωπίζεται σαν ένα θέμα «ταμπού» που ποτέ δεν θα συμβεί σε κανέναν από εμάς. Αυτό ήταν λίγο δύσκολο. Απλώς θέλω οι άνθρωποι να σταματήσουν να ανησυχούν τόσο πολύ για τις μικρές, άσχετες πιέσεις της ζωής και να προσπαθήσουν να θυμούνται ότι όλοι έχουμε την ίδια μοίρα στο τέλος, οπότε κάντε ό,τι μπορείτε για να κάνετε τον χρόνο σας άξιο και σπουδαίο, μείον τις βλακείες.

Έχω καταγράψει πολλές από τις σκέψεις μου παρακάτω, καθώς είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ τη ζωή τους τελευταίους αυτούς μήνες. Φυσικά και είναι πάντα μεσάνυχτα όταν όλα αυτά έρχονται στο μυαλό μου!

Όλες εκείνες τις φορές που γκρινιάζετε για γελοία πράγματα (κάτι που έχω παρατηρήσει τόσο πολύ τους τελευταίους μήνες), σκεφτείτε κάποιον που αντιμετωπίζει πραγματικά ένα σοβαρό πρόβλημα. Να είστε ευγνώμονες για το μικρό σας πρόβλημα και προσπαθήστε να το ξεπεράσετε. Είναι εντάξει να αναγνωρίζετε ότι κάτι είναι ενοχλητικό, αλλά προσπαθήστε να μην το συνεχίζετε ώστε να μην επηρεάζετε αρνητικά και τις ημέρες των άλλων ανθρώπων.

Μόλις το κάνετε αυτό, βγείτε εκεί έξω και πάρτε μια βαθιά ανάσα φρέσκου αέρα και οδηγήστε τον βαθιά στους πνεύμονές σας. Κοιτάξτε πόσο μπλε είναι ο ουρανός και πόσο πράσινα είναι τα δέντρα. Είναι τόσο όμορφα... Σκεφτείτε πόσο τυχεροί μπορεί να είστε για να μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό – να αναπνέετε!

Μπορεί να πέσατε σε τρομερή κίνηση στον δρόμο σήμερα, ή να μην κοιμηθήκατε σχεδόν καθόλου, επειδή το όμορφο μωρό σας, σας κρατούσε ξύπνιους, ή μπορεί ο κομμωτής σας να έκοψε τα μαλλιά σας αρκετά κοντά. Τα νέα ψεύτικα νύχια σας να έχουν ένα ψεγάδι, το στήθος σας να είναι μικρό ή μπορεί να έχετε κυτταρίτιδα στον ποπό σας και η κοιλιά σας να είναι πλαδαρή.

Αφήστε όλες αυτές τις ανοησίες να φύγουν.. Σας ορκίζομαι ότι δεν θα σκέφτεστε αυτά τα πράγματα έρθει η σειρά σας να φύγετε. Όλα είναι ΤΟΣΟ ασήμαντα όταν κοιτάζεις τη ζωή στο σύνολό της. Βλέπω το σώμα μου να διαλύεται μπροστά στα μάτια μου χωρίς να υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω γι' αυτό και το μόνο που εύχομαι για τώρα είναι να μπορούσα να περάσω ακόμα μία ημέρα γενεθλίων ή τα Χριστούγεννα με την οικογένειά μου, ή μόνο μια ακόμη μέρα με τον σύντροφό μου και το σκυλί μου. Απλά μόνο μια μέρα ακόμη!

Ακούω τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται για το πόσο χάλια είναι η δουλειά τους, ή για το πόσο δύσκολο είναι να κάνουν τελικά γυμναστική. Να είσαι ευγνώμων που μπορείς να γυμναστείς. Η δουλειά και η άσκηση μπορεί να φαίνονται ασήμαντα πράγματα... μέχρι το σώμα σας να μην σας επιτρέπει να κάνετε τίποτε από αυτά τα δύο.

Προσπάθησα να ζήσω μια υγιή ζωή, για την ακρίβεια αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερο πάθος μου. Εκτιμήστε την καλή σας υγεία και το λειτουργικό σας σώμα, ακόμα κι αν δεν είναι στο ιδανικό μέγεθος που θα θέλατε. Προσέξτε το, φροντίστε το και αναγνωρίστε το πόσο καταπληκτικό είναι. Φάτε υγιεινό και φρέσκο φαγητό. Μην έχετε εμμονή με το σώμα σας!

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν περισσότερες πτυχές για την καλή υγεία από το ωραίο σώμα.. ασκηθείτε εξίσου σκληρά για την εύρεση της πνευματικής, συναισθηματικής και πνευματικής σας ευτυχίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πόσο ασήμαντο είναι στην πραγματικότητα αυτό το τέλειο σώμα που αρκετοί δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. Και μιας και μιλάμε γι' αυτό, διαγράψτε κάθε λογαριασμό που εμφανίζεται στις ειδήσεις σας στο Facebook και το οποίο σας κάνει να αισθάνεστε χάλια για τον εαυτό σας. Φίλος σας ή όχι να είστε αμείλικτοι για τη δική σας ευημερία και γαλήνη.

Να είστε ευγνώμονες για κάθε μέρα που δεν πονάτε και ακόμα και τις ημέρες που δεν είστε καλά επειδή έχετε γρίπη, μια πληγή, ή ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο. Δεχτείτε ότι είναι μια ίωση, αλλά να είστε ευγνώμονες που δεν είναι απειλητική για τη ζωή σας και θα περάσει.

Να έχετε λιγότερη γκρίνια φίλοι μου... και βοηθήστε ο ένας τον άλλον περισσότερο.

Χαρίστε, χαρίστε, χαρίστε. Είναι αλήθεια ότι κερδίζετε περισσότερη ευτυχία κάνοντας πράγματα για άλλους παρά για τον εαυτό σας. Εύχομαι να το έκανα και εγώ περισσότερο. Από τη μέρα που αρρώστησα, συναντήθηκα με τους πιο χαρισματικούς και ευγενικούς ανθρώπους, δέχθηκα τα γλυκά λόγια αγάπης και την υποστήριξη από την οικογένεια, τους φίλους και τους ξένους περισσότερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ και να δώσω σε αντάλλαγμα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό και θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι παράξενο πράγμα που στο τέλος έχεις χρήματα να ξοδέψεις.. όταν πεθαίνεις. Δεν είναι ακριβώς η φάση που θα βγεις έξω και να αγοράσεις υλικά πράγματα που συνήθως θα έκανες πιο πριν, όπως για παράδειγμα ένα νέο φόρεμα. Σε κάνει να σκεφτείς πόσο ανόητο είναι ότι νομίζεις ότι αξίζει να ξοδεύεις πολλά χρήματα για νέα ρούχα και «πράγματα» στη ζωή σου.

Αγοράστε στους φίλους σας κάτι καλό αντί για ακόμα ένα φόρεμα, ένα προϊόν ομορφιάς ή ένα κόσμημα. 1. Κανένας δεν νοιάζεται αν φοράτε το ίδιο πράγμα δύο φορές 2. Θα νιώσετε καλά. Βγάλτε τους για φαγητό, ή ακόμα καλύτερα, μαγειρέψτε τους ένα νόστιμο φαγητό. Καλέστε τους για καφέ. Κάντε τους δώρο ένα φυτό, ένα μασάζ ή ένα κερί και πείτε τους ότι τους αγαπάτε, όταν τους κάνετε κάποιο δώρο!

Εκτιμήστε τον χρόνο των άλλων ανθρώπων. Μην τους κάνετε να περιμένουν, επειδή δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον δικό σας χρόνο. Ετοιμαστείτε νωρίτερα εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που αργούν και εκτιμήστε ότι οι φίλοι σας θέλουν να μοιραστούν το χρόνο τους μαζί σας, από το να κάθονται μόνοι τους και να σας περιμένουν. Θα κερδίσετε και τον δικό τους σεβασμό!

Φέτος, η οικογένειά μου συμφώνησε να μην κάνει δώρα και παρά το γεγονός ότι το δέντρο μοιάζει μάλλον λυπηρό και άδειο (σχεδόν έσπασε την Παραμονή των Χριστουγέννων!), ήταν τόσο όμορφο γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν την πίεση το να αγοράσουν κάτι και αυτή η προσπάθεια πήγε στο να γράψει ο ένας στον άλλο μια ωραία κάρτα. Επίσης, φαντάζεστε την οικογένειά μου να προσπαθεί να μου αγοράσει ένα δώρο γνωρίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να καταλήξει στους ίδιους. Παράξενο! Μπορεί να φαίνεται κουραστικό, αλλά αυτές οι κάρτες σημαίνουν περισσότερο από οποιοδήποτε δώρο της στιγμής. Και για να γνωρίζετε ήταν ευκολότερο να το κάνουμε όλο αυτό στο σπίτι μας, επειδή δεν είχαμε μικρά παιδιά. Τέλος πάντων, το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας δεν είναι απαραίτητα η σημασία των Χριστουγέννων. Συνεχίζω.

Χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας σε εμπειρίες.. Ή τουλάχιστον μην χάσετε αυτές τις εμπειρίες επειδή ξοδέψατε όλα τα χρήματά σας σε υλικές ανοησίες.

Κάντε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσετε εκείνο το ταξίδι που θέλατε σε κάποια παραλία που πάντα αναβάλλατε. Βάλτε τα πόδια σας στο νερό και σκάψτε με τα δάχτυλα των ποδιών σας την άμμο. Βρέξτε το πρόσωπό σας με αλμυρό θαλασσινό νερό.

Βρεθείτε στη φύση.

Δοκιμάστε απλά να απολαμβάνετε και να είστε εκεί στις στιγμές σας και όχι να τις απαθανατίζετε με το κινητό σας τηλέφωνο. Μη ζείτε τη ζωή σας μέσα από μια οθόνη και μην προσπαθείτε να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία. Απολαύστε αυτή τη ρημαδιασμένη στιγμή. Σταματήστε να την απαθανατίζετε για όλους τους άλλους.

Τυχαία ρητορική ερώτηση. Αξίζουν τον κόπο όλες εκείνες οι ώρες που ξοδεύεις για να φτιάξεις τα μαλλιά σου και το make up σου κάθε μέρα ή για να βγεις για μια νύχτα; Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό για τις γυναίκες.

Μερικές φορές σηκωθείτε νωρίς και ακούστε τα πουλιά ενώ βλέπετε τα όμορφα χρώματα που δημιουργεί ο ήλιος στον ουρανό καθώς ανατέλλει.

Ακούστε μουσική... πραγματικά ακούστε την. Η μουσική είναι θεραπεία. Η παλιά μουσική και καλύτερη.

Αγκαλιάστε τον σκύλο σας. Αυτό θα μου λείψει περισσότερο από όλα.

Συζητήστε με τους φίλους σας. Αφήστε κάτω το τηλέφωνό σας. Ρωτήστε τους, εάν είναι πραγματικά καλά;

Ταξιδέψτε εάν το επιθυμείτε, ή μην το κάνετε αν δεν το θέλετε.

Να εργάζεστε για να ζείτε, μην ζείτε για να εργάζεστε.

Σοβαρά, κάντε αυτό που κάνει την καρδιά σας να αισθάνεται ευτυχισμένη.

Φάτε κέικ. Μηδενική ενοχή.

Πείτε όχι σε πράγματα που πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε.

Μην αισθάνεστε πιεσμένοι να κάνετε αυτό που οι άλλοι πιστεύουν ότι είναι μια εκπληκτική ζωή.. ίσως θέλετε μια μέτρια ζωή και αυτό είναι εντάξει.

Πείτε στους αγαπημένους σας ότι τους αγαπάτε κάθε φορά που σας δίνεται η ευκαιρία και να τους αγαπάτε με όλο σας το είναι.

Επίσης, να θυμάστε, αν κάτι σας κάνει δυστυχισμένους, έχετε τη δύναμη να το αλλάξετε στη δουλειά, στην αγάπη ή οπουδήποτε αλλού. Να έχετε τα κότσια να το αλλάξετε. Δεν ξέρετε πόσος χρόνος σας απομένει, οπότε μην τον σπαταλάτε σε πράγματα που δεν έχουν αξία!.Ξέρω ότι αυτό λένε αρκετοί άνθρωποι όλη την ώρα, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αληθινό.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι μόνο μιας νεαρής κοπέλας η συμβουλή ζωής. Υιοθετήστε τις ή όχι, δεν με ενδιαφέρει.

Α! Και κάτι τελευταίο, αν μπορείτε να κάνετε μια καλή πράξη για την ανθρωπότητα (και για μένα) αρχίστε τακτικά να δίνετε αίμα. Θα σας κάνει να αισθάνεστε καλά με επιπλέον μπόνους ότι θα σώζετε ζωές. Νιώθω ότι είναι κάτι που παραβλέπεται, δεδομένου ότι κάθε δωρεά μπορεί να σώσει 3 ζωές! Η διαδικασία είναι τόσο απλή.

Η δωρεά αίματος (περισσότερες σακούλες από ό,τι μπορούσα να μετρήσω) με βοήθησε να με μείνω ζωντανή για ένα επιπλέον χρόνο. Ένα χρόνο για τον όποιο θα είμαι για πάντα ευγνώμων που μπόρεσα να τον περάσω εδώ στη Γη με την οικογένεια, τους φίλους και τον σκύλο μου. Έναν χρόνο όπου είχα μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου.

..Μέχρι να συναντηθούμε ξανά

Hol

Xoxo»

 mothersblog.gr

Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά;

Είναι γνωστό ότι η Μαρία Κορτζιά είναι η μούσα του Αντρέα Ζαννετίδη, αφού συχνά επιλέγει τη νεαρή καλλονή για τις φωτογραφήσεις και τις καμπάνιες του. Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο instagram, ο γνωστός σχεδιαστής μας παρουσίασε μία νέα του δημιουργία πάνω στο όμορφο μοντέλο, ένα μαύρο see through μάξι φόρεμα με κεντημένα κόκκινα τριαντάφυλλα, το οποίο είναι πραγματικά υπέροχο. Χτες, σε εκδήλωση στη Λευκωσία, η γνωστή socialite από τη Λεμεσό, Σύλβια Μαυροπούλου εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί, φορώντας το ίδιο φόρεμα του Ανδρέα Ζαννετίδη, το οποίο ομολογουμένως της ταίριαζε πολύ. Δείτε τη φωτογραφία: Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες και κακοντυμένες παρουσίες στον τελικό Σταρ Κύπρος Διάβασε περισσότερα

Λεμεσός: Ξυλοκόπησε τη σύντροφο του γιατί δεν έκανε μπάνιο τους σκύλους! Δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποια φίλη της για καφέ – Την έδειρε και την έστειλε στο νοσοκομείο Το λούσιμο δύο σκύλων, αποτέλεσε θέμα έριδας μεταξύ 21χρονου και της κοπέλας του, η οποία κτυπήθηκε άγρια με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο και ο νεαρός στις Κεντρικές Φυλακές για περίοδο τριών μηνών. Το αδίκημα εκτυλίχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2015 το πρωί όταν η παραπονούμενη ενώ ευρίσκετο μαζί με τον κατηγορούμενο με τον οποίο διατηρούσε δεσμό σε υπνοδωμάτιο της οικίας του δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποια φίλη της η οποία την κάλεσε για καφέ και η παραπονούμενη ξύπνησε τον κατηγορούμενο και του ζήτησε να πάνε μαζί. Ο κατηγορούμενος της ζήτησε πρώτα να λούσει τους δύο σκύλους του και μετά να πάνε για καφέ, η παραπονούμενη διαφώνησε διότι απαιτείτο πολύς χρόνος και ο κατηγορούμενος εκνευρίστηκε και άρχισε να της φωνάζει ενώ στην συνέχεια την έσπρωξε με τα χέρια του. Στην προσπάθεια της να τον ηρεμήσει αυτός την κτύπησε με τα χέρια του και το κεφάλι του στο πρόσωπο τραυματίζοντας την στη μύτη και προκαλώντας της αιμορραγία. Η παραπονούμενη ειδοποίησε τον πατέρα της μαζί με τον οποίο μετέβησαν σε Αστυνομικό Σταθμό και κατήγγειλαν την υπόθεση ενώ στη συνέχεια η παραπονούμενη εξετάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε κατόπιν εξέτασης και υποβολής σε ακτινολογικό έλεγχο ότι έφερε κάταγμα ρινικού οστού. Ακολούθησε σύλληψη του κατηγορούμενου δυνάμει δικαστικού εντάλματος. Ο κατηγορούμενος δε προέβη σε θεληματική κατάθεση και ομολόγησε τη διάπραξη του αδικήματος ενώ στη συνέχεια όταν κατηγορήθηκε γραπτώς απάντησε ότι παραδέχεται. Η κατηγορούσα αρχή δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος είναι λευκού ποινικού μητρώου. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αλέξανδρος Σαουρής δήλωσε πως το αδίκημα έγινε κάτω από την ένταση της στιγμής, ότι ο πελάτης του παραδέχθηκε αμέσως την παράνομη πράξη του και ότι έχει καταβάλει για αποζημίωση της παραπονούμενης ποσό €500 στο Δικαστήριο και η κοπέλα μπορεί ανά πάσα στιγμή να λάβει. Ο κ. Σαουρής αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε από την τέλεση του αδικήματος μέχρι την επιβολή ποινής. Στην επιμέτρηση της ποινής ο Επαρχιακός Δικαστής Λεμεσού Μιχάλης Παπαθανασίου, επεσήμανε πως η σοβαρότητα τέτοιου είδους αδικημάτων θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρά εφόσον ενέχουν το στοιχείο της ηθελημένης χρήσης βίας., ‘Όπως υποδεικνύεται στο σύγγραμμα Γ. Πική, πρόσθεσε ο Δικαστής, Sentencing in Cyprus (2nd edition) σελ. 116-117, η πλέον συνηθισμένη ποινή για παρόμοιου είδους αδικήματα είναι η ποινή της φυλάκισης, η οποία μπορεί να ανέρχεται σε ημέρες, μήνες ή και χρόνια. Σημασία για το ύψος της ποινής έχουν οι συνθήκες και περιστάσεις της κάθε υπόθεσης περιλαμβανόμενης ασφαλώς κάθε μιας εκ των προαναφερόμενων παραμέτρων που την χαρακτηρίζει (βλ. Χαραλάμπους ν. Δημοκρατίας (1998) 2 Α.Α.Δ 463, Αεροπόρος ν. Αστυνομίας (1992) 2 Α.Α.Δ. 275 και Evans). Επιβάλλοντας την ποινή των τριών μηνών φυλάκιση, ο κ. Παπαθανασίου, σημείωσε τα ακόλουθα: «Στην προκειμένη περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι ναι μεν με βάση τα γεγονότα δεν υπήρχε προσχεδιασμός, από την άλλη όμως δεν μπορεί να μην σημειωθεί η απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος για ένα ασήμαντο λόγο και χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση από την παραπονούμενη κτύπησε την τελευταία. Το έκανε σημειώνεται απλά για να επιβάλει με τη δύναμη του το δικό του στα πλαίσια της συζήτησης που είχαν και την κτύπησε τόσο δυνατά με τα χέρια και το κεφάλι στο πρόσωπο ώστε να της προκαλέσει κάταγμα ρινικού οστού, για το οποίο με βάση όσα η ίδια η υπεράσπιση έθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου και μιλώ για την αλληλογραφία με τον δικηγόρο της παραπονούμενης αναμένεται να κάνει επέμβαση. Συναφώς είναι το κατάλληλο σημείο να αναφέρω εδώ ότι η θέση της Υπεράσπισης ότι δεν υπάρχει μόνιμη βλάβη, σε αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Έπεσε το αυτοκίνητο του σε πλάτανο και σκοτώθηκε ενώ πανηγύριζε τη νίκη της Εθνικής Γαλλίας (pics) Τη νίκη της Γαλλίας στο Μουντιάλ αμαύρωσαν εντάσεις και δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα – Τουλάχιστον δύο μικρά σούπερ-μάρκετ υπέστησαν λεηλασίες στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων – Τη χαρά για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου διαδέχθηκαν οι ασχήμιες και τα επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού και όχι μόνο Πέρα από τα εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού και όχι μόνο, η νίκη της γαλλικής εθνικής ποδοσφαίρου εξάλλου αμαυρώθηκε και από θανατηφόρα ατυχήματα. Στο Ανεσί, ένας πενηντάρης έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε κανάλι όπου το βάθος του νερού ήταν μικρό. Στο Σεν Φελίξ (Ουάζ) ένας άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πλάτανο. Ενώ τρία παιδιά, από 3 ως 6 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα στο Φρουάρ. Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανέπτυξε 110.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για τις εκδηλώσεις ενόψει της εθνικής εορτής της Γαλλίας και του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου. Η χαρά αμαυρώθηκε… Οι εκδηλώσεις χαράς για την κατάκτηση του κυπέλλου αμαυρώθηκαν από εκτεταμένα επεισόδια, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα και μαρτυρούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι πρώτες εικόνες καταγράφουν βανδαλισμούς σε μπαρ και περίπου τριάντα νεαρούς να λεηλατούν κατάστημα στη Σανζ Ελυζέ.


1318