Η συγκλονιστική ιστορία μιας Βρετανής που ερωτεύτηκε παράφορα Ελληνοαμερικανό τρομοκράτη του ISIS

06.11.2017



«Έκανα παιδιά μόνο και μόνο για να γίνουν τζιχαντιστές» ομολογεί η Tania Georgelas που ισχυρίζεται ότι ο ρατσισμός την έσπρωξε στη ριζοσπαστικοποίηση - «Έψαχνα τρόπο να αντεπιτεθώ» αποκαλύπτει. Τη ζωή της στους κόλπους του ISIS και τους λόγους που την έσπρωξαν στην ριζοσπαστικοποίηση μοιράστηκε με τον ιστότοπο Atlantic σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μια πρώην τζιχαντίστρια από τη Βρετανία, η οποία υπήρξε παντρεμένη με Ελληνοαμερικανό τρομοκράτη, υψηλόβαθμο μέλος του ISIS.

H Tania Georgelas, σήμερα 33 ετών, εξήγησε ότι ο ρατσισμός που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας στο Χάροου του Λονδίνου πυροδότησε το μίσος της για τη Δύση και στάθηκε η αφετηρία της ριζοσπαστικοποίησής της όταν ήταν  ακόμα έφηβη.

«Αντιμετώπισα πολύ ρατσισμό μεγαλώνοντας. Έψαχνα έναν τρόπο να αντεπιτεθώ και ήθελα να υπερασπιστώ την τιμή μου», ανέφερε στην εφημερίδα η πρώην τζιχαντίστρια, εξηγώντας ότι αυτός ο δρόμος της οργής την οδήγησε στον πρών σύζυγό της, τον Ελληνοαμερικανό John Georgelas, ο οποίος είχε ασπαστεί το Ισλάμ και την έπεισε να μετακομίσουν μαζί στη Συρία.

Η Tania απέκτησε τέσσερα παιδιά με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος σήμερα αποτελεί το πιο υψηλόβαθμο μέλος του ISIS από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως η ίδια αποκαλύπτει, το όνειρό της ήταν να κάνει τουλάχιστον εφτά αγόρια που θα ήταν πρόθυμα να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για το Ισλάμ. «Έκανα παιδιά για έναν και μοναδικό λόγο: για να υπηρετήσουν τον Θεό ως μουτζαχεντίν», θυμάται σήμερα, αρκετά χρόνια μετά την περιπέτειά της.

 
Ο ρατσισμός, το μίσος για τη Δύση και η γνώριμία της με τον John Georgelas
 
Η Tania γεννήθηκε στο Χάροου. Ήταν το ένα από τα πέντε παιδιά μιας φτωχικής οικογένειας, με μητέρα από της Βρετανία και πατέρα από το Μπαγκλαντές. Όπως η ίδια αποκάλυψε στο Atlantic, οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 αποτελέσαν σημείο καμπής στην ριζοσπαστικοποίησή της. Εκείνη την εποχή έκανε παρέα, ως έφηβη, με μια ομάδα συντηρητικών Αλγερινών μαθητών στο σχολείο της και είχε μόλις αρχίσει να φοράει μαντίλα και να υιοθετεί πιο ακραίες αντιλήψεις για τη θρησκεία.

«Είδα τους πύργους να καταρρέουν στο έδαφος. Την επόμενη μέρα πήγα στο σχολείο και είπα σε μια φίλη μου: "Δεν είναι φριχτό αυτό που συνέβη;". Εκείνη με κοίταξε και μου είπε "Πιστεύεις όντως ότι είναι φριχτό;". Από εκείνο το σημείο άρχισαν να σκέφτομαι σαν σκληροπυρηνική τζιχαντίστρια», αναφέρει σήμερα η 33χρονη. Λίγα χρόνια αργότερα, σε μια διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Ιράκ, κάποιοι φοιτητές της έδωσαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο για έναν ιστότοπο ο οποίος κανόνιζε προξενιά για μουσουλμάνους και μουσουλμάνες που ήθελαν να παντρευτούν. Μέσω αυτού του site γνώρισε τον John Georgelas, μοναχογιό μιας οικογένειας με καταγωγή από Ελλάδα.

Μεγαλώνοντας στο Τέξας, ο John είχε ανάλογη - αν και πιο ακραία - πορεία με τη μέλλουσα σύζυγό του. Από προβληματικός νέος που έκανε χρήση ναρκωτικών στην εφηβεία του, έγινε σκληροπυρηνικός τζιχαντιστής μετά τον προσηλυτισμό του και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Το ζευγάρι ερωτεύτηκε διαδικτυακά, συζητώντας για τον «ιερό πόλεμο» των  μουσουλμάνων και το κοινό τους όνειρο για το χαλιφάτο: μια αγάπη που βασίστηκε στο άσβεστο μίσος για τις κοινωνίες όπου μεγάλωσαν. Το ζευγάρι ξεκίνησε να μιλά online τον Μάρτιο του 2003. Ένα μήνα αργότερα, ο John πέταξε από τις ΗΠΑ στο Λονδίνο. Τρεις μέρες αφότου είδαν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλον,  παντρεύτηκαν σε μια μουσουλμανική τελετή και αναχώρησαν μαζί για το Τέξας. Από εκεί, το ζευγάρι ταξίδεψε στη Δαμασκό της Συρίας, όπου παρέμειναν για έναν χρόνο, καλλιεργώντας το μίσος τους για τη Δύση και οτιδήποτε αντιπροσώπευε.

Το 2004, ενώ η Tania ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να κάνουν πολιτικό γάμο. Στη συνέχεια, μετακόμισαν ξανά στο Τέξας όπου ο John συνελήφθη το 2006 επειδή παρείχε τεχνική υποστήριξη μέσω υπολογιστή σε τζιχανιστικούς ιστότοπους. Η Tania περίμενε τον αγαπημένο της μέχρι να βγει με αναστολή το 2011, και στη συνέχεια το ζευγάρι έφυγε κατευθείαν για Κάιρο.

Εκεί απέκτησαν τρία ακόμη παιδιά, μέχρι το 2013 οπότε και άρχισαν να συζητάνε το ενδεχόμενο να μετακομίσουν στη Συρία για να προσχωρήσουν πλήρως στο ISIS. «Ο John ήθελε να πάμε στη Συρία, ωστόσο εγώ του έλεγα ότι δεν αισθανόμουν έτοιμη, αφού τα παιδιά μας ήταν ακόμα πολύ μικρά». Αποφασισμένος να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, ο Ελληνοαμερικανός τζιχαντιστής δεν ήταν πρόθυμος να δεχτεί την άρνηση της συζύγου του.

Τον Αύγουστο του 2013, η οικογένεια ταξίδεψε στη Συρία με λεωφορείο, και εγκαταστάθηκε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι ενός Σύρου στρατηγού στην πόλη Αζάζ. Το κτίριο δεν είχε ούτε παράθυρα, ούτε νερό και το φαγητό ήταν λίγοστό. Μέσα σε λίγες μέρες, η Tania και τα παιδιά της είχαν αρρωστήσει από τα τσιμπήματα εντόμων και τις μολύνσεις. Μετά από μερικές εβδομάδες γεμάτες κακουχίες, η Tania έπεισε τον John να την αφήσει να γυρίσει στην Τουρκία. Αφού πέρασαν με τα μικρά παιδιά της από ένα ναρκοπέδιο, ο John της έδωσε μερικές εκατοντάδες δολάρια, την παρέδωσε σε έναν διακινητή μεταναστών και έπειτα την εγκατέλειψε στη μοίρα της.


Η ζωή της σήμερα ως χριστιανή και η αγάπη για τον πρώην άνδρα της
 
Με τη βοήθεια των γονιών του John, κατάφερε να φτάσει μετά από αρκετό καιρό στο Τέξας με τα παιδιά της και να βγάλει το διαζύγιο που θα χώριζε για πάντα τους δρόμους της. Εκείνος, παραμένει μέχρι σήμερα στη Συρία, όπου έχει γίνει το πιο υψηλόβαθμο μέλος του Ισλαμικού Κράτους με καταγωγή από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ η Tania ζει με τους πλούσιους γονείς του πρώην άντρα της στο Τέξας, έχοντας πρόσφατα επιστρέψει στον κόσμο του online dating. «Μπήκα σε ένα site γνωρισμιών τον περασμένο Μάρτιο και έγραψα: "Έχω τέσσερα παιδιά και ο άνδρας μου με εγκατέλειψε για να πάει να γίνει ο επόμενος Μπιν Λάντεν"», είπε η γυναίκα στη συνέντευξή της εξηγώντας ότι έλαβε πάνω από 1.300 απαντήσεις!

Μία από αυτές τις απαντήσεις άνηκε στον προγραμματιστή Craig, με τον οποίον η πρώην τζιχαντίστρια διατηρεί αυτήν την περίοδο σχέση, χωρίς ωστόσο ακόμα να σκέφτεται τον γάμο. Όπως η ίδια αποκάλυψε στην Atlantic, πλέον έχει ασπαστεί τον Χριστιανιμό και εργάζεται για ένα πρόγραμμα απο-ριζοσπαστικοποίησης που ισχυρίζεται ότι βοηθά πρώην τρομοκράτες να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή. «Πολλοί άνθρωποι με θεωρούν άτυχη, αλλά εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Είμαι ζωντανή, έφυγα από τη Συρία και τα παιδιά μου είναι ευτυχισμένα, υγιή και έξυπνα. Είμαι ικανοποιημένη με τη ζωή μου», επιμένει σήμερα η 33χρονη γυναίκα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mail, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα αναφορικά με τις σχέσεις που μπορεί να διατηρεί ακόμα και σήμερα η γυναίκα με τον τρομοκράτη πρώην της. Η ίδια εξάλλου πριν λίγους μήνες δήλωνε σε ανάρτησή της στο Facebook όταν παραμένει «τρελά ερωτευμένη με τον Ιωάννη» και ότι θα «ήθελε πίσω τον άνδρα της, αλλά όχι με τις σημερινές συνθήκες». «Δεν μπορώ παρά να τον αγαπώ. Δεν ξέρω πως να καταπνίξω αυτό το συναίσθημα», παραδέχεται η νεαρή γυναίκα ακόμη και σήμερα.

Όσο για το δημοσιογράφο της Atlantic, ειδικό στα θέματα του ISIS, ο οποίος συναντήθηκε επανειλημμένα με την 33χρονη στο πλαίσιο της συνέντευξης, φαίνεται να πιστεύει ότι παρά τα λεγόμενά της, η Tania δεν έχει αφήσει τελείως πίσω της το σκοτεινό παρελθόν της. «Υπάρχουν σημάδια, όχι βίαιης συμπεριφοράς, αλλά μιας μόνιμης επίδρασης από την πλύση εγκεφάλου που την υπέβαλαν οι τζιχαντιστές» εξηγεί ο δημοσιογράφος, κάνοντας λόγο για ορισμένα σχόλια που αποκάλυψαν άθελά της μια προσκόλληση σε ακραίες ιδέες του Ισλάμ.

lovemyall.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2875