Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ προσφέρουν υγιεινό πρόγευμα σε δημοτικά σχολεία

11.03.2018Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ εξακολουθούν να πραγματοποιούν με συνέπεια τις δράσεις που αφορούν το πρόγραμμα «Παιδί, Διατροφή και Υγεία», με πρώτιστο μέλημα τη διαρκή βελτίωση της ζωής των παιδιών. Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και με το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν τις επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και προσφέρουν υγιεινό πρόγευμα στους μαθητές, ενώ παράλληλα τους ενημερώνουν για τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής και της άσκησης.

Το πρόγευμα που προσφέρεται περιλαμβάνει γάλα, φρούτα, δημητριακά, τυρί, ψωμί και άλλα είδη που το συμπληρώνουν κι έτσι τα παιδιά μαθαίνουν τη χρησιμότητα διάφορων τροφών και τη συμβολή τους στην καλή υγεία. Εκτός από το να ενημερώνονται για τις θρεπτικές τροφές, με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές συνειδητοποιούν τη σημασία του πρωινού γεύματος, το οποίο σε άλλες περιπτώσεις μπορεί είναι λιτό ή ακόμα και να παραλείπεται. Κατά τη διάρκεια της προσφοράς προγεύματος γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στην άσκηση, η οποία σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών και στην αποφυγή ασθενειών.

 

Η Assistant Marketing Manager των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ κ. Νατάσα Κωνσταντινίδου παρατήρησε ότι το σχολικό περιβάλλον είναι ιδανικό για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενημερώσεις, καθώς μέσα σ’ αυτό τα παιδιά μπορούν να θέσουν τις βάσεις ώστε να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής από μικρή ηλικία. «Το πρόγευμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Τους παρέχει τη σωματική και πνευματική ενέργεια που χρειάζονται για να αποδίδουν στο σχολείο και να ανταπεξέρχονται στην καθημερινότητα, ενισχύει την καλή διάθεση και βοηθάει στη ρύθμιση της όρεξης και του σωματικού βάρους», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα με την προσφορά προγεύματος σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών να επισκέπτονται εγκεκριμένα μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου δωρεάν, προκειμένου να αποκτήσουν εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Οι σχετικές αιτήσεις πραγματοποιούνται στα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών των Υπεραγορών.Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα


163