To πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της Χαραλαμπίδης Κρίστης βράβευσε στο Προεδρικό Μέγαρο τα σχολεία που συμμετείχαν στον Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό «Σχολικές Κοινότητες Αναγνωστών»

29.03.2018Την Τρίτη 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή απονομής βραβείων και τιμητικών διπλωμάτων συμμετοχής στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Παγκύπριου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού «Σχολικές Κοινότητες Αναγνωστών», που υλοποιήθηκε από το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της Χαραλαμπιδης Κρίστης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η τελετή απονομής των σχολείων Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αλλά και όσων συμμετείχαν σε αυτόν, πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κύριου Νίκου Αναστασιάδη και παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κύριου Κώστα Χαμπιαούρη,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο Παγκύπριος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του προγράμματος «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας (ΣΕΑΥΠ) και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η προώθηση της ενεργού και συλλογικής συμμετοχής των μαθητών στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη σχολική ζωή, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας, για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα σχολεία.  Οι μαθητές δημιούργησαν εφημερίδες και περιοδικά που προωθούν τη φιλαναγνωσία, με έξυπνους, πρωτότυπους και δημιουργικούς τρόπους, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών για έκφραση και επικοινωνία και δίνουν τη δυνατότητα να εκτίθενται σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, εμπειρίες, προτάσεις και δράσεις που οι μαθητές επιθυμούν να μοιραστούν με την ευρύτερη σχολική κοινότητα.

Για την αξιολόγηση των περιοδικών προώθησης της φιλαναγνωσίας, που υποβλήθηκαν από  τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, συστάθηκε τριμελής επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από τις Επιθεωρήτριες Δημοτικής Εκπαίδευσης: Δρ Δήμητρα Μέσσιου, Πρόεδρο, Τερέζα Λαμπριανού-Ιωάννου και Χρυστάλλα Σπύρου-Αντωνιάδη.

Για την αξιολόγηση των εφημερίδων με τίτλο «Βιβλιο…μανία!», που υποβλήθηκαν από τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, συστάθηκε επίσης τριμελής επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από τους: Γεωργία Κούμα, Πρόεδρο - ΠΛΕ Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπρούλλα Γεωργίου, Εκπαιδευτικό - Φιλόλογο, Νίκο Νικολαΐδη, Εκπαιδευτικό - Λειτουργό Συντονιστικής Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας.

Από το σύνολο των 43 σχολείων που συμμετείχαν οι επιτροπές αποφάσισαν με  αλφαβητική σειρά τις παρακάτω βραβεύσεις:

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Γ΄ - Αγίου Γεωργίου 
Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας (Κ.Β΄)

ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγία Βαρβάρας (Λευκωσία)
Γυμνάσιο Καλογεροπούλου
Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου

Στα δύο βραβευμένα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης το χρηματικό ποσό από την Χαραλαμπίδης Κρίστης, θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία χώρων προώθησης της φιλαναγνωσίας στο σχολείο τους σύμφωνα με προτάσεις που θα υποβάλει το κάθε σχολείο. Στα τρία βραβευμένα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, η Χαραλαμπίδης Κρίστης θα καλύψει το κόστος  δημιουργίας και πλήρους  εξοπλισμού Αίθουσας Ελληνικών, η οποία θα αξιοποιείται, μεταξύ άλλων και για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, με τρόπους σύγχρονους και ελκυστικούς για τους μαθητές.

Το σύνολο της επένδυσης της Χαραλαμπίδης κρίστης για την υλοποίηση των πέντε χώρων, ανέρχεται στο ποσό των 60.000 € και θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης στο χαιρετισμό του ανέφερε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι εργάζονται για δράσεις Αγωγής Υγείας και Ενεργού Πολιτότητας, τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όσο και σε επίπεδο σχολείων.  Ευχαριστώ θερμά όλα τα παιδιά, τα οποία έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό, καθώς και τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, που τους συντόνιζαν και τους καθοδηγούσαν.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες επιτρέψετε μου να απευθύνω στην εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, η οποία θα χορηγήσει με το ποσό των 60.000 ευρώ τα σχολεία που διακρίθηκαν. Είμαι βέβαιος ότι η συμπόρευση όλων μας, για την προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων που στοχεύουν στην πρόοδο των παιδιών μας είναι και πρέπει να αποτελεί κοινό μας όραμα.»

Ο Πρόεδρος της Χαραλαμπίδης Κρίστης, κος Αλέξης Χαραλαμπίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με την εταιρική φιλοσοφία της Χαραλαμπίδης Κρίστης, η επιχειρηματική ηγεσία συμβαδίζει με την κοινωνική. Είναι απόφαση μας, η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» να συνεχίζει να συμβάλλει το ίδιο δυναμικά  σε έναν  καλύτερο κόσμο για όλους μας  και να μας εμπνέει ως μια πρόκληση αλλά και πρόσκληση να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να εργαζόμαστε με όραμα, πίστη και συνέπεια ώστε  να δημιουργούμε κοινωνικό πλεόνασμα για τα παιδιά μας, για το  μέλλον μας.»


Η εταιρεία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, δημιούργησε το 2013,  το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης, με σύνθημα «Γινόμαστε Καλύτεροι».

Η Συμμετοχή αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα,  έμπρακτης προσφοράς στη κοινωνία και έχει στον πυρήνα της παιδιά και νέους,  αγκαλιάζει τις ευπαθείς ομάδες, βελτιώνοντας και αναβαθμίζοντας τους χώρους φροντίδας, απασχόλησης, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης τους.

Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει 44 έργα σε ολόκληρη  την Κύπρο, μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τη Κυπριακή Δημοκρατία , το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Υπουργείο Υγείας, το   Πανεπιστήμιό Κύπρου και τον Επίτροπο Εθελοντισμού καθώς και με την ΚΟΠ στα παιδικά πρωταθλήματα Grassroots.

Παράλληλα δραστηριοποιείται υποστηρίζοντας με συνέπεια, εθελοντικούς και ακτιβιστικούς  οργανισμούς όπως τους Συνδέσμους Πολυτέκνων, τα κοινωνικά παντοπωλεία προσφέροντας καθημερινά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα Χαραλαμπίδης Κρίστης, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των συνάνθρωπους μας σε όλο το Νησί. 

44 έργα | 5.000 εθελοντές | 350.000 χαμόγελα

#Symmetochi
#GinomasteKaliteroi

Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα
535