Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ : Εγκαίνια στο Τμήμα Μαγνητικής και Αξονικής Τομογραφίας

23.11.2018


Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ προχώρησε σε αναβάθμιση του Τμήματος Μαγνητικής και Αξονικής Τομογραφίας.

Τα εγκαίνια του Τμήματος πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στους χώρους του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στην παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, της Διεύθυνσης, των Ιατρών Συνεργατών και του προσωπικού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ. Παρευρέθηκαν επίσης πολιτικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή του τμήματος Μαγνητικής και Αξονικής Τομογραφίας, Δρ. Κλεάνθη Ιωαννίδη, ο νέος υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος General Electric Architect 3 Tesla, ο οποίος εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο τμήμα. Πρόκειται για ένα από τους λιγοστούς μαγνητικούς τομογράφους που έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη. Επιτρέπει τη διενέργεια κορυφαίας ποιότητας ειδικών εξετάσεων (advanced imaging), ενώ η σχετικά ευρεία διάμετρός του καθιστά την εξέταση άνετη ακόμα και για άτομα με κλειστοφοβία.

Το Τμήμα Μαγνητικής και Αξονικής Τομογραφίας της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ είναι από τα πιο σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα κέντρα στην Κύπρο, στελεχωμένο από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό. Παρέχεται η δυνατότητα διεκπεραίωσης μεγάλου εύρους εξετάσεων, οι οποίες διενεργούνται με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα

 


Συγκλονιστικές φωτογραφίες απο τους συγγενείς της τραγωδίας της 'Ηλιος 14 χρόνια μετά 14 χρόνια μετά από τη μοιραία πτήση των Αερογραμμών ΗΛΙΟΣ, η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου χτυπά την πόρτα συγγενών θυμάτων του σοκαριστικού αεροπορικού δυστυχήματος και ζωντανεύει μνήμες, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, τραγικές συνέπειες, σκέψεις και συναισθήματα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 21:15, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου φέρνει σε πρώτο πλάνο ανθρώπους που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν εκείνο το μαύρο πρωινό του θανάτου και ζουν ακόμη με ψυχοφάρμακα, ανθρώπους που επισκέπτονται καθημερινά το κοιμητήριο και δεν έπαψαν στιγμή να θρηνούν, αλλά και ανθρώπους που μεταβαίνουν κάθε χρόνο στο Γραμματικό, προσπαθώντας να βιώσουν μία «εμπειρία», κοιτάζοντας τη γη απ’ όπου ανασύρθηκαν τα 121 πτώματα των άτυχων συνανθρώπων μας. Ε Κι αν η έννοια «σοκ» ταυτίζεται, συνήθως, με μια προσωρινή κατάσταση, η εκπομπή θα φωτίσει την ιστορία μίας γυναίκας που αποτελεί «παράπλευρη απώλεια», καθώς από το σοκ έμεινε «φυτό», χωρίς αντίληψη του περιβάλλοντος. ζ Οι «24 ΩΡΕΣ» δεν θα σταματήσουν εδώ, αλλά θα εισέλθουν και στα σπίτια δύο οικογενειών που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Αν και οι ιδιοκτήτες αναπαύονται στην τελευταία τους κατοικία, τα έπιπλα και γενικότερα τα προσωπικά τους αντικείμενα παραμένουν άθικτα, θυμίζοντας τις ζωντανές φωνές και τα χαμόγελα που ακούγονταν κάποτε εντός αυτών των άψυχων τοίχων. Η ζωή όμως συνεχίζεται κι αυτό αποδεικνύει έμπρακτα και η οικογένεια Κουτσόφτα, που παρόλο που αποχωρίστηκε δύο παιδιά και ένα εγγόνι, ανέλαβε το ρόλο του πατέρα και της μητέρας για τον μικρό Βασίλη, ο οποίος ήταν 2 ετών και δεν είχε ταξιδέψει μαζί με τους γονείς του. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, η εκπομπή θα συναντήσει ανθρώπους που στις 14 Αυγούστου 2005 έχασαν γονείς, παιδιά, αδέλφια, ακόμη και ολόκληρη την οικογένειά τους στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού, στη βόρεια Αττική, όπου και συνετρίβη το αεροπλάνο. Ες Θα επιχειρήσει, με σεβασμό σε όλους όσοι χάθηκαν και έμειναν πίσω, να αποδείξει ότι το ξημέρωμα της 14ης Αυγούστου εξακολουθεί να συγκλονίζει τον εσωτερικό κόσμο των συγγενών και όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν πρόκειται να ξεθωριάσει ποτέ από τη μνήμη των Κυπρίων. Ποια μηνύματα ζωής στέλνουν αυτοί οι άνθρωποι και από πού αντλούν πηγή ζωής; «24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 23 Μαρτίου στις 21:15, στον ALPHA Κύπρου. alphanews.live


574