Η British Airways αποχαιρετά ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αεροσκάφη του στόλου της, το Boeing 767

26.11.2018Η British Airways σήμερα αποχαιρετά ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αεροσκάφη του στόλου της, το Boeing 767. Τα δύο τελευταία 767 της αεροπορικής εταιρείας αποσύρθηκαν στο St Athan της Ουαλίας μετά την τελευταία εμπορική πτήση τους,  από τη Λάρνακα της Κύπρου στο Heathrow,  που πραγματοποιήθηκε χθες.

Από τότε που η British Airways παρουσίασε τα πρώτα 767, τον Φεβρουάριο του 1990, για σύντομες διαδρομές προς Παρίσι, ο στόλος των αεροσκαφών έχει ολοκληρώσει πάνω από 425.000 εμπορικές πτήσεις συνολικά. Η Φρανκφούρτη αποτελούσε τον προορισμό, όπου οι λάτρεις του αεροσκάφους 767 μπορούσαν να συναντήσουν πιο συχνά, με το αεροσκάφος να ολοκληρώνει σχεδόν 15.000 πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για δρομολόγια από το Άμπου Ντάμπι, το Κάλγκαρι και τη Νέα Υόρκη. Μολονότι αρχικά χρησιμοποιήθηκε για μακρινά ταξίδια, τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί για χρήση σε κοντινούς προορισμούς, μεταξύ άλλων την Αθήνα και τη Λάρνακα καθώς και σε μερικές εσωτερικές διαδρομές.

Η απόσυρση έρχεται καθώς η British Airways εξετάζει το μέλλον του στόλου της. Μόλις λίγες ημέρες πριν, η αεροπορική εταιρεία παρέλαβε το 30ο Boeing 787 Dreamliner - το νεότερο αεροσκάφος του στόλο της. Το Dreamliner είναι περίπου 40 τοις εκατό πιο αθόρυβο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αεροσκάφη και χρησιμοποιεί επίσης 20 τοις εκατό λιγότερα καύσιμα από τα παρόμοια αεροσκάφη. Αυτό συνεπάγεται μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του αζώτου. Αλλά δεν είναι μόνο το 787 που προστίθεται στο στόλο της British Airways. Αργότερα μέσα στο έτος η αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει άλλο ένα πρωτοποριακό αεροσκάφος - το πρώτο της Airbus A350, μέρος της επένδυσης των 4.5 δισεκατομμυρίων λιρών για τους πελάτες της κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σχετικά με την απόσυρση του 767, ο Διευθυντής Πτήσεων της British Airways, Captain Al Bridger, δήλωσε: «Το 767 αποτελεί ένα λαμπρό μέρος του στόλου μας, έχει πραγματοποιήσει μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές μας και έχει καταφέρει να δώσει στους πελάτες μας κορυφαίες και καινοτόμες υπηρεσίες για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Είναι πλέον γεγονός ότι καθώς το τελευταίο 767 εγκαταλείπει το στόλο  μας, λαμβάνουμε την 30ή παράδοση του νέου αεροσκάφους 787, το οποίο θα προσφέρει στους πελάτες μια εξαιρετική εν πτήση εμπειρία».

Η τελική πτήση 767 πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο G-BZHA. Αυτό το αεροσκάφος για πρώτη φορά πέταξε το 1998 και έχει πετάξει περίπου 23 εκατομμύρια μίλια. Έχει επισκεφθεί τη Λάρνακα 900 φορές στη ζωή του, αλλά η πιο δημοφιλής διαδρομή του ήταν η Αθήνα, όπου έχουν ολοκληρωθεί 1.275 δρομολόγια μετ 'επιστροφής. Εκτιμάται ότι αυτό το αεροσκάφος έχει μεταφέρει περίπου 4 εκατομμύρια πελάτες σε περίπου 23.000 πτήσεις.

Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα

Πάθαμε όλοι σοκ: Βίντεο με το bullying που έκαναν στον 16χρονο στην Λάρνακα που έφυγε απο την ζωή! Του βαλαν φωτιά ενω κοιμότανε! Συγκλονισμένοι οι οργανωμένοι γονείς από την προβολή τα ντοκουμέντα που έφερε στο «φως» το AlphaNewsLive, και που περιέχει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο άτυχος 16χρονος μαθητής που άφησε την τελευταία του πνοή σε νεανικό πάρτι γενεθλίων στην Επαρχία Λάρνακας το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου, ήταν θύμα συστηματικού bullying. Επαληθεύτηκαν όσα ακούγαμε… Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο των οργανωμένων γονέων μέσης εκπαίδευσης, Κυριάκο Νικηφόρου μας ανέφερε ότι τα βίντεο που κατέχει το AlphaNewsLive έχουν επαληθεύσει τα όσα ακούστηκαν μετά το θάνατο του μαθητή. Τόνισε πως οι οργανωμένοι γονείς θα ζητήσουν από την Αστυνομία να διερευνηθεί άμεσα το περιστατικό ώστε να αποφευχθούν στον μέλλον παρόμοιες καταστάσεις. «Δυστυχώς φαίνεται να επαληθευόμαστε σε όλα αυτά που ακούγονταν από την πρώτη στιγμή και σίγουρα μας έχουν συγκλονίσει και ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και ως γονείς ζητούμε από την Αστυνομία άμεσα να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία αιωρούνται και να διερευνήσει πλήρως το περιστατικό με στόχο να γίνουμε σοφότεροι και να αποφύγουμε πιθανόν μελλοντικές δυσάρεστες καταστάσεις». Δείτε το σχετικό βίντεο:


216