Ο παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής

11.12.2018Η μικρή μας Κύπρος έχει από τις 8 Δεκεμβρίου 2018 την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής (ΕΑΠ).  Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σαββάτο, 8 Δεκεμβρίου ο αντιπρόσωπος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής κέρδισε τις εκλογές και είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Για πρώτη φορά Κύπριος παιδίατρος κατακτά τέτοια τιμητική θέση στην Ευρωπαϊκή Παιδιατρική κοινότητα και η τιμή ανήκει τόσο στον ίδιο αλλά και στην  Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και κατ’ επέκταση στην πατρίδα μας.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής;

Αποτελεί το επίσημο σώμα της παιδιατρικής στην Ευρώπη και έχει κάτω από την ομπρέλα της όλες τις παιδιατρικές εταιρείες της Ευρώπης. Στόχος της είναι να προωθεί την υγεία των παιδιών στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο. Ταυτόχρονα έχει την ευθύνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων παιδιατρικής αλλά και την αξιολόγηση των κέντρων παροχής παιδιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα ολόκληρης της Ευρώπης.  Αποτελεί τμήμα της  UMES (Union of European Medical Specialist)  που είναι το επίσημο, και αναγνωρισμένο από την ευρωπαϊκή ένωση, σώμα όλων των ειδικοτήτων ιατρικής στην Ευρώπη.  

Ποιος είναι ο παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής;

Γι’ αυτούς που γνωρίζουν τον παιδίατρο Αδάμο Χατζηπαναγή δεν έχουν εκπλαγεί γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία.  Ο δρ. Χατζηπαναγής διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΠ για 6 χρόνια και για άλλα 4 χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Εργάζεται από το 1994 στο νοσοκομείο Λάρνακας και από το 2017 διευθύνει την Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου. Έχει τεράστιο ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο. Επιπλέον, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση των γονιών σε σχέση με την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών τους. Γι’ αυτό και έχει συγγράψει σειρά βιβλίων με το πιο σημαντικό το βιβλίο «Παιδιατρική για όλους».

Δρ. Αδάμο Χατζηπαναγή σου ευχόμαστε καλή δουλειά και πολλές επιτυχίες στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει.Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΟι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα

Συγκλονιστικές φωτογραφίες απο τους συγγενείς της τραγωδίας της 'Ηλιος 14 χρόνια μετά 14 χρόνια μετά από τη μοιραία πτήση των Αερογραμμών ΗΛΙΟΣ, η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου χτυπά την πόρτα συγγενών θυμάτων του σοκαριστικού αεροπορικού δυστυχήματος και ζωντανεύει μνήμες, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, τραγικές συνέπειες, σκέψεις και συναισθήματα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 21:15, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου φέρνει σε πρώτο πλάνο ανθρώπους που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν εκείνο το μαύρο πρωινό του θανάτου και ζουν ακόμη με ψυχοφάρμακα, ανθρώπους που επισκέπτονται καθημερινά το κοιμητήριο και δεν έπαψαν στιγμή να θρηνούν, αλλά και ανθρώπους που μεταβαίνουν κάθε χρόνο στο Γραμματικό, προσπαθώντας να βιώσουν μία «εμπειρία», κοιτάζοντας τη γη απ’ όπου ανασύρθηκαν τα 121 πτώματα των άτυχων συνανθρώπων μας. Ε Κι αν η έννοια «σοκ» ταυτίζεται, συνήθως, με μια προσωρινή κατάσταση, η εκπομπή θα φωτίσει την ιστορία μίας γυναίκας που αποτελεί «παράπλευρη απώλεια», καθώς από το σοκ έμεινε «φυτό», χωρίς αντίληψη του περιβάλλοντος. ζ Οι «24 ΩΡΕΣ» δεν θα σταματήσουν εδώ, αλλά θα εισέλθουν και στα σπίτια δύο οικογενειών που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Αν και οι ιδιοκτήτες αναπαύονται στην τελευταία τους κατοικία, τα έπιπλα και γενικότερα τα προσωπικά τους αντικείμενα παραμένουν άθικτα, θυμίζοντας τις ζωντανές φωνές και τα χαμόγελα που ακούγονταν κάποτε εντός αυτών των άψυχων τοίχων. Η ζωή όμως συνεχίζεται κι αυτό αποδεικνύει έμπρακτα και η οικογένεια Κουτσόφτα, που παρόλο που αποχωρίστηκε δύο παιδιά και ένα εγγόνι, ανέλαβε το ρόλο του πατέρα και της μητέρας για τον μικρό Βασίλη, ο οποίος ήταν 2 ετών και δεν είχε ταξιδέψει μαζί με τους γονείς του. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, η εκπομπή θα συναντήσει ανθρώπους που στις 14 Αυγούστου 2005 έχασαν γονείς, παιδιά, αδέλφια, ακόμη και ολόκληρη την οικογένειά τους στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού, στη βόρεια Αττική, όπου και συνετρίβη το αεροπλάνο. Ες Θα επιχειρήσει, με σεβασμό σε όλους όσοι χάθηκαν και έμειναν πίσω, να αποδείξει ότι το ξημέρωμα της 14ης Αυγούστου εξακολουθεί να συγκλονίζει τον εσωτερικό κόσμο των συγγενών και όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν πρόκειται να ξεθωριάσει ποτέ από τη μνήμη των Κυπρίων. Ποια μηνύματα ζωής στέλνουν αυτοί οι άνθρωποι και από πού αντλούν πηγή ζωής; «24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 23 Μαρτίου στις 21:15, στον ALPHA Κύπρου. alphanews.live


200