Παράδοση επιταγής από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην CYMEPA

01.03.2019Την Τρίτη 26/02, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παρέδωσαν επιταγή ύψους €7.000 στην CYMEPA, την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τις πωλήσεις της επαναχρησιμοποιούμενης μαύρης τσάντας, την οποία οι Υπεραγορές διαθέτουν στους πελάτες τους για τη διευκόλυνση των αγορών τους. Παράλληλα, με την προσφορά αυτής της επιλογής, παροτρύνουν τους καταναλωτές να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, περιορίζοντας τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ ενισχύουν οικονομικά το έργο της CYMEPA, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της επαναχρησιμοποιούμενης μαύρης τσάντας της εταιρείας διατίθενται για τη στήριξη της δραστηριότητας της Ένωσης. Την επιταγή παρέδωσε η κ. Ελίνα Θεοδότου, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Από την πλευρά της CYMEPA, το ποσό παρέλαβε ο κ. Γιώργος Τσαβλίρης, πρόεδρος της Ένωσης. Θερμές ευχαριστίες στις Υπεραγορές και στην πολύτιμη συνεισφορά τους στο έργο της CYMEPA εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης κ. Μιχάλης Ιερείδης.

«Ο σεβασμός απέναντι στη φύση είναι στάση ζωής. Μέσα από τις διάφορες εκστρατείες που διοργανώνουμε ως Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, επιδιώκουμε να προβάλλουμε την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως των θαλασσών μας, προτρέποντας τον κόσμο να αλλάξει τις καθημερινές του συνήθειες και με ευσυνειδησία να καταφεύγει σε εναλλακτικές επιλογές, φιλικές προς το περιβάλλον», υπογράμμισε η κ. Θεοδότου.

Επιπλέον, εξήρε το σημαντικό έργο της CYMEPA και επεσήμανε ότι είναι ευθύνη όλων μας, ατομικά και συλλογικά, να συμβάλλουμε δραστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και να αφήσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο.

Τo περιβάλλον βρίσκεται διαχρονικά ανάμεσα στις προτεραιότητες του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, καθώς αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της κοινωνικής τους δράσης. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνουν για την προστασία των θαλασσών, διοργανώνοντας εκστρατείες ευαισθητοποίησης και αφύπνισης του κοινού.

Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα

Συγκλονιστικές φωτογραφίες απο τους συγγενείς της τραγωδίας της 'Ηλιος 14 χρόνια μετά 14 χρόνια μετά από τη μοιραία πτήση των Αερογραμμών ΗΛΙΟΣ, η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου χτυπά την πόρτα συγγενών θυμάτων του σοκαριστικού αεροπορικού δυστυχήματος και ζωντανεύει μνήμες, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, τραγικές συνέπειες, σκέψεις και συναισθήματα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 21:15, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου φέρνει σε πρώτο πλάνο ανθρώπους που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν εκείνο το μαύρο πρωινό του θανάτου και ζουν ακόμη με ψυχοφάρμακα, ανθρώπους που επισκέπτονται καθημερινά το κοιμητήριο και δεν έπαψαν στιγμή να θρηνούν, αλλά και ανθρώπους που μεταβαίνουν κάθε χρόνο στο Γραμματικό, προσπαθώντας να βιώσουν μία «εμπειρία», κοιτάζοντας τη γη απ’ όπου ανασύρθηκαν τα 121 πτώματα των άτυχων συνανθρώπων μας. Ε Κι αν η έννοια «σοκ» ταυτίζεται, συνήθως, με μια προσωρινή κατάσταση, η εκπομπή θα φωτίσει την ιστορία μίας γυναίκας που αποτελεί «παράπλευρη απώλεια», καθώς από το σοκ έμεινε «φυτό», χωρίς αντίληψη του περιβάλλοντος. ζ Οι «24 ΩΡΕΣ» δεν θα σταματήσουν εδώ, αλλά θα εισέλθουν και στα σπίτια δύο οικογενειών που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Αν και οι ιδιοκτήτες αναπαύονται στην τελευταία τους κατοικία, τα έπιπλα και γενικότερα τα προσωπικά τους αντικείμενα παραμένουν άθικτα, θυμίζοντας τις ζωντανές φωνές και τα χαμόγελα που ακούγονταν κάποτε εντός αυτών των άψυχων τοίχων. Η ζωή όμως συνεχίζεται κι αυτό αποδεικνύει έμπρακτα και η οικογένεια Κουτσόφτα, που παρόλο που αποχωρίστηκε δύο παιδιά και ένα εγγόνι, ανέλαβε το ρόλο του πατέρα και της μητέρας για τον μικρό Βασίλη, ο οποίος ήταν 2 ετών και δεν είχε ταξιδέψει μαζί με τους γονείς του. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, η εκπομπή θα συναντήσει ανθρώπους που στις 14 Αυγούστου 2005 έχασαν γονείς, παιδιά, αδέλφια, ακόμη και ολόκληρη την οικογένειά τους στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού, στη βόρεια Αττική, όπου και συνετρίβη το αεροπλάνο. Ες Θα επιχειρήσει, με σεβασμό σε όλους όσοι χάθηκαν και έμειναν πίσω, να αποδείξει ότι το ξημέρωμα της 14ης Αυγούστου εξακολουθεί να συγκλονίζει τον εσωτερικό κόσμο των συγγενών και όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν πρόκειται να ξεθωριάσει ποτέ από τη μνήμη των Κυπρίων. Ποια μηνύματα ζωής στέλνουν αυτοί οι άνθρωποι και από πού αντλούν πηγή ζωής; «24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 23 Μαρτίου στις 21:15, στον ALPHA Κύπρου. alphanews.live


119