Δικαιολογίες που κοστίζουν αίμα - Μία Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας από τη CiC Mercedes-Benz σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου.

01.08.2019Μέσα στους πρώτους επτά μήνες του 2019 έχουν σημειωθεί 23 τροχαία δυστυχήματα, λόγω των οποίων έχουμε ήδη θρηνήσει στην Κύπρο 23 νεκρούς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η CiC Mercedes-Benz, ένας κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός, προχωρά άμεσα σε εκστρατεία ενδυνάμωσης της οδικής συνείδησης με στόχο τη μείωση των θυμάτων στην άσφαλτο.

Η απερίσκεπτη, και κατά συνέπεια επικίνδυνη, οδήγηση, δεν είναι κάτι που γίνεται πάντα συνειδητά. Είναι πολλές οι φορές που νομίζουμε ότι δεν θα συμβεί σε μας, ότι δεν πειράζει αν παραβιάσουμε μία και μοναδική φορά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ότι το να στείλουμε ένα μήνυμα με το κινητό μας τηλέφωνο μας απασχολεί για ένα και μόνο δευτερόλεπτο κι έτσι δεν πειράζει. Είναι πολλές οι φορές που χρησιμοποιούμε κάποιες από αυτές τις δικαιολογίες ή άλλες παρόμοιες, για να πείσουμε τους γύρω μας αλλά και τους εαυτούς μας ότι δεν κάναμε κάτι λάθος. Κάθε φορά όμως που παραβιάζουμε τον Κ.Ο.Κ. θέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο.

Πάνω σε αυτό το αληθινό και κοινό για όλους δεδομένο, βασίζεται η κοινωνική εκστρατεία της CiC Mercedes-Benz. Με ραδιοφωνικά μηνύματα, outdoors και παρουσία στον διαδικτυακό κόσμο, η εκστρατεία αυτή έχει σκοπό να αφυπνίσει τους οδηγούς όλων των ηλικιών, να μας «δείξει» τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πράξεις που κάνουμε καθημερινά μπορεί, δυστυχώς, να αποβούν μοιραίες τόσο για εμάς αλλά και για τους γύρω μας.

Σε απόλυτη συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, η εκστρατεία θα ξεδιπλωθεί σε τρεις φάσεις, με πληθώρα ενεργειών που όλες αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα οδικής ασφάλειας. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί και το 2020, καθώς η CiC Mercedes-Benz αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος και δεν το αντιμετωπίζει σαν μια παροδική καμπάνια. Εξάλλου, δεν θα υπήρχε καλύτερος υποστηρικτής και εμπνευστής αυτής της καμπάνιας από μια αξιόπιστη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία που εργάζεται αέναα για αυτοκίνητα με εξελιγμένη τεχνολογία, καθιστώντας ολοένα και πιο ασφαλή την οδήγηση.

Ο κος Αλέξης Άννινος, Διευθύνων Σύμβουλος της CiC, αποκλειστικού διανομέα  της Mercedes-Benz στην Κύπρο, θεωρεί το ζήτημα ζωτικής σημασίας και άκρως επείγον. Σύμφωνα με τα δικά του λόγια «Πρέπει, επιτέλους, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι επικίνδυνοι οδηγοί δεν είναι μια ειδική κατηγορία του πληθυσμού, αλλά είμαστε, εν δυνάμει, όλοι μας. Γιατί όλοι, όταν οδηγούμε έχουμε ευθύνη».Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα

Βαρύ πένθος για γνωστή Ελληνίδα: «Δεν πρόλαβα να σου δώσω το δώρο σου» (photos) Η απώλεια του αγαπημένου της προσώπου την βύθισε στη θλίψη και στο πένθος. Η ίδια θέλησε να μοιραστεί τον πόνο της με τους followers της και να μιλήσει για την απώλεια αυτή μέσα από το Instagram.​​​​​​​ Συγκλονίζει η σπαρακτική ανάρτησή της: «Δεν ήμουν βιολογικό σου παιδί αλλά με μεγάλωσες σαν δικό σου ήσουν δίπλα μου σε όλες τις στιγμές και επιλογές μου με στήριζες με τα σωστά και τα λάθη μου δεν σε είδα ποτέ στεναχωρημένο η να κλαις είχες πάντα να μου χαρίζεις ηρεμία όσες δυσκολίες και αν πέρασες δεν σε ένοιαζε ο εαυτος σου αρκεί να είμαστε όλοι όσοι αγαπάς καλά !σήμερα ράγισε η καρδιά μου μπαμπά μου μου έφυγες και ψάχνω να βρω δύναμη να το αντέξω δεν πρόλαβα να σου πω το ποσό σ’ αγαπάω και ποσό ανάγκη σε έχω στην ζωή μου δεν πρόλαβα να σου δώσω και το δώρο σου....»


61