Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο πετυχημενος Κύπριος επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης

05.10.2018Έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης, σε ηλικία 98 ετών.

Γόνος πολυμελούς οικογένειας από την Αγκαστίνα ο Φώτος Φωτιάδης γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1920. 

Ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, που περιλαμβάνει 40 και πλέον εταιρείες στη Κύπρο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς οργανισμούς στην Κύπρο και στην Ελλάδα. 

Ο ίδιος είχε σπουδές στα οικονομικά διοίκηση επιχειρήσεων, νομικά, δημοσιογραφία, συγγραφική κ.α. Ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που ενέπνεε σεβασμό. Εργάστηκε για δυο χρόνια ως καθηγητής και ακολούθως εισήλθε στον χώρο του εμπορίου.Το 1947 ίδρυσε γραφείο στην Αλεξάνδρεια, το 1949 στη Βηρυτό, το 1950 στην Αθήνα, μετά στο Λονδίνο, στη Λωζάνη, στο Βελιγράδι, τη Σόφια και το Βουκουρέστι.  

Για 12 χρόνια αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Κίνας για όλα της τα προϊόντα για Κύπρο και Ελλάδα, με private barter. Οι δραστηριότητες του έλαβαν παγκόσμια έκταση.
 
Το 1962 αγοράζει το πρώτο ζυθοποιείο της Κύπρου, Λέοντος και το 1966 εξασφαλίζει πρώτος στον κόσμο την άδεια παραγωγής της μπύρας Carlsberg εκτός Δανίας.
 
Το 2008 εξασφαλίζει τον έλεγχο της Universal Life Insurance. 
  

Τιμήθηκε με πλήθος διακρίσεων για την πολύπλευρη δράση του, πέραν της επιχειρηματικότητας, όπως με το μετάλλιο «Grande Ufficiale della Stella d’ Italia”.

Σημειώνεται ότι τις 8 Μαρτίου φέτος είχε φύγει από τη ζωή και η σύζυγος του Μαρία Φωτιάδου.

offsite.com.cyΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα


585