Παγκύπρια Εκστρατεία Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετέχουμε Ενεργά στην Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού»

12.09.2018Η παγκύπρια Εκστρατεία Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετέχουμε Ενεργά στην Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού», πραγματοποιείται από την  Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, στο πλαίσιο των 10 χρόνων λειτουργίας του Θεσμού, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου, Χαραλαμπίδης Κρίστης, στο πλαίσιο του προγράμματος έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Η έναρξη της Εκστρατείας ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα και δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα και οι δράσεις της, σε εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου.

Στόχος της Εκστρατείας είναι κάθε σπίτι και κάθε άτομο μέσα στην κυπριακή κοινωνία να ενημερωθεί για τα δικαιώματα του παιδιού. Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προβολής της Εκστρατείας, έχει επιλεγεί το hashtag #ThinkRight, απόλυτα συνδεδεμένο με το σκεπτικό ότι σκεφτόμαστε σωστά, όταν σκεφτόμαστε στη βάση των δικαιωμάτων των παιδιών.  Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, και οι 11 συσκευασίες των 6 τύπων φρέσκου γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης, οι οποίες φέρουν στην ετικέτα τους, τα βασικά μηνύματα -μέσω εικονογραφήσεων- των δικαιωμάτων του παιδιού.

Σύμμαχοί της Εκστρατείας, είναι πρώτα τα ίδια τα παιδιά. Ακούραστοι σύμμαχοι του Θεσμού για 10 χρόνια, βαδίζουν δίπλα του, διεκδικούν, ενημερώνονται και ενημερώνουν, ενδυναμώνονται και συμμετέχουν ενεργά.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ξεχωριστό ρόλο θα έχει το  Δίκτυο Συμμάχων για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με 40 ευρέως αναγνωρίσιμα άτομα, από το χώρο των media, της τέχνης, του αθλητισμού, του πολιτισμού και τον ακαδημαϊκό χώρο. 40 πρόσωπα, τα οποία, για 10 μήνες, αναμένεται με τη δική τους φωνή και δράση να συμβάλουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της Πολιτείας.

Η Εκστρατεία ξεκινά από σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί σε 10 μήνες, όσα και τα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού. Δέκα δικαιώματα του παιδιού αναμένεται ότι θα φθάσουν σε κάθε παιδί και ενήλικα, σε κάθε σπίτι, στην Κύπρο, μέσα από το φρέσκο γάλα  Χαραλαμπίδης – Κρίστης, την προβολή τους σε δημόσια λεωφορεία που θα  διακινούνται σε όλη την Κύπρο, τα μέλη του Δικτύου των Συμμάχων για τα Δικαιώματα του Παιδιού και, φυσικά, από τα ίδια τα παιδιά.

Η Επίτροπος απευθύνει πρόσκληση σε κάθε άτομο, παιδιά και ενήλικες να ενώσουν δυνάμεις και να συμβάλουν ενεργά στην Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού δήλωσε: «Η έννοια της «παιδοκεντρικής κοινωνίας» προσεγγίζει, πλέον, το παιδί, όχι ως ένα πολύτιμο αντικείμενο που χρειάζεται τη φροντίδα και την προστασία μας, αλλά ως υποκείμενο δικαιωμάτων. 10 χρόνια δικαιωμάτων του παιδιού στην Κύπρο! 10 βήματα μπροστά! 10 μήνες Εκστρατείας! Σας καλώ όλους να συμμετέχουμε ενεργά στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού!

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Χαραλαμπίδης Κρίστης, κ. Αλέξης Χαραλαμπίδης ανέφερε σχετικά: «Το κάθε δικαίωμά των παιδιών, είναι υποχρέωσή μας, είναι ευθύνη μας, ατομική και συλλογική.  Σήμερα, μετά από 75 χρόνια, για πρώτη φορά συμμετέχουμε ενεργά και με τις ίδιες τις συσκευασίες μας!

Προσφέρουμε  ένα ισχυρό όχημα  του καλού, του καλύτερου για τα παιδιά μας.  Ένα παγκύπριο όχημα ενημέρωσης,  εκπαίδευσης και δράσης για να κάνουμε την Κύπρο μας πιο ανθρώπινη, πιο ουσιαστική,  καλύτερη.»

#ThinkRight #CharalambidesChristis #Symmetochi #GinomasteKaliteroi

Περισσότερες πληροφορίες:
www.childcom.org.cy

Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά;

Είναι γνωστό ότι η Μαρία Κορτζιά είναι η μούσα του Αντρέα Ζαννετίδη, αφού συχνά επιλέγει τη νεαρή καλλονή για τις φωτογραφήσεις και τις καμπάνιες του. Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο instagram, ο γνωστός σχεδιαστής μας παρουσίασε μία νέα του δημιουργία πάνω στο όμορφο μοντέλο, ένα μαύρο see through μάξι φόρεμα με κεντημένα κόκκινα τριαντάφυλλα, το οποίο είναι πραγματικά υπέροχο. Χτες, σε εκδήλωση στη Λευκωσία, η γνωστή socialite από τη Λεμεσό, Σύλβια Μαυροπούλου εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί, φορώντας το ίδιο φόρεμα του Ανδρέα Ζαννετίδη, το οποίο ομολογουμένως της ταίριαζε πολύ. Δείτε τη φωτογραφία: Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες και κακοντυμένες παρουσίες στον τελικό Σταρ Κύπρος Διάβασε περισσότερα

Λευκωσία: Επώνυμη καταγγελία-σοκ! Μαθητής ξυλοφόρτωσε κι έστειλε για μήνες την καθηγήτριά του στο νοσοκομείο Η καταγγελία για το περιστατικό «εξαιρετικής βίας» έχει υποβληθεί από τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο ευρύτερα γνωστό ως περιστατικό έγινε σήμερα στον «αέρα» της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι» – Το θλιβερό και ανησυχητικό συμβάν έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Λευκωσίας – Οργή για την απουσία ειδικού συνοδού, καθώς το ίδιο παιδί είχε ξαναχτυπήσει εκπαιδευτικό σε προηγούμενο σχολείο, με το πρόβλημα αντί να επιλύεται να μετατίθεται, καθώς το παιδί το μετέφεραν από σχολείο σε σχολείο, καθώς η ύπαρξη συνοδών δεν έχει ακόμα εγκριθεί! Μαθητής Γυμνασίου, έστειλε καθηγήτρια επί μήνες για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, με την εκπαιδευτικό να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό, σύμφωνα με την κα Ίριδα Ταλιαδώρου. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, σημείωσε η κα Ταλιαδώρου, αναγκάστηκε να απουσιάσει επί μήνες από τα καθήκοντά της στο συγκεκριμένο σχολείο. Εξάλλου, Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας ο οποίος είχε επισκεφθεί το σχολείο, ανέφερε ότι «Είχε ζητηθεί από ανώτερο λειτουργό του ΥΠΠ, ο οποίος πρότεινε στον καθηγητικό σύλλογο να γίνει αποκοπή από τον μισθό των εκπαιδευτικών, για να φέρουν συνοδό για το παιδί». Επί τη βάσει των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και η Ειδική εκπαίδευση, τα οποία αναδείχθηκαν νωρίτερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η κ. Ταλιαδώρου είπε ότι το ίδιο παιδί είχε παρόμοιο περιστατικό σε άλλο σχολείο και ενδεχομένως ακόμα και σήμερα πλέον να βρίσκεται σε τρίτο σχολείο και πάλι χωρίς τη συνδρομή συνοδού, εξαιτίας και των αγγυλώσεων που διαπιστώνονται.

Απέραντη θλίψη! Δολοφονήθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Απέραντη θλίψη! H Ισπανίδα πρωταθλήτρια του γκολφ Σελία Μπαρκουίν Αροθαμένα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης 2018 και αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στο Πανεπηστήμιο της Αϊόβα, δολοφονήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας και δημοσίευμα «USA Today», το σώμα της 22χρονης βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο γήπεδο γκολφ Coldwater Links στην Αϊόβα και ο δράστης της δολοφονίας συνελήφθη. Ο κρατούμενος είναι ο Κόλιν Ντάνιελ Ρίτσαρντς και κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με το “ABC News” ο δράστης είναι 22 ετών και σύμφωνα με την αστυνομία των ΗΠΑ η διεύθυνση κατοικίας του παραμένει άγνωστη. Η αστυνομία δεν θέλησε να αναφέρει τα αίτια του θανάτου της νεαρής αθλήτριας, που ήταν η πέμπτη Ισπανίδα που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Αροθαμένα φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Ο διευθυντής του Πανεπιστημίου σε δήλωσή του τόνισε: «Είναι μια τραγική και απροσδόκητη απώλεια». Athenmagazine.gr


539