Μεγαλείο ψυχής: H Αντωνία Χαραλάμπους μιλά για τη μάχη με τον καρκίνο και την αφαίρεση της γλώσσας της

12.03.2019Η Αντωνία Χαραλάμπους βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» και μίλησε για τη μάχη που έδωσε με τον κάρκινο. 

Διαγνώστηκε πριν από δυο χρόνια με καρκίνο στη γλώσσα. Έπρεπε να αφαιρέσει την γλώσσα της και οι γιατροί, της είπαν ότι δε θα μπορούσε να μιλήσει ξανά.  Ο σύζυγος της, τα τρία της παιδία, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι ακόμα ήταν πάντα δίπλα της και τη στηρίζαν στον αγώνα της. Η Αντωνία μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο και πως η πίστη, το χαμόγελο και η οικογένεια της την έκαναν να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.

Ξεκίνησα να εργάζομαι σε ένα νοσοκομείο με παραπληγικά παιδάκια και αυτό με βοήθησε. Μέσα σε πέντε μήνες ήρθε η διάγνωση. Καρκίνος στη γλώσσα.

Το δύσκολο ήταν τι να πω στα μωρά μου. Στην κόρη μου μιλούσα για τα πάντα και τις είπα. όταν ήρθε η διάγνωση και η επέμβαση έπρεπε να της το πω. δεν μπορούσα να το κρύψω. Προσπαθούσα να  μην κλάψω όταν τους το έλεγα.  Αν δεν έκανα την επέμβαση θα είχα πέντε μήνες ζωής. Οι γιατροί πιστεύουν ότι ήταν εκεί για δέκα χρόνια. Έκανα μια πολύωρη επέμβαση, 16 ώρες. Αφαίρεσαν ένα κομμάτι από το πόδι για να βάλουν στη γλώσσα. Έμεινα ένα μήνα στο νοσοκομείο και η κόρη μου ήταν πάντα δίπλα μου.

Ήταν μια στιγμή χαράς και λύπης. Καθίσαμε στο πάτωμα να τους πω ότι η μαμά έχει καρκίνο. Στα αυτιά τους ο καρκίνος ήταν θάνατος. Μετά τους είπαμε ότι η μαμά δεν θα μιλά αλλά θα μπορεί να αγκαλιάζει, να παίζει μαζί τους….

Μόνο μια μέρα έκλαψα και έκλαψα πολύ. Την ημέρα της διάγνωσης.

Δεν ένιωσα μόνη μου ούτε ένα λεπτό. Δεν ήμουν ποτέ θρήσκα αλλά έζησα πολλά θαύματα. Σε αυτό τον αγώνα είχα πολύ κόσμο δίπλα μου, πολύς κόσμος. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι έρχεται ένα κακό στο σπίτι μας, ένας καρκίνος, μπορώ να το αλλάξω; όχι μπορώ να το ζήσω όμως.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Αντωνίας στην Χριστιάνα Αριστοτέλους:


www.alphanews.liveΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς
Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην παρουσίαση προγραμμάτων του ΣΙΓΜΑ! Ποιές Κύπριες τα κατάφεραν;

Ποιά Κύπρια σοσιαλιτέ φόρεσε το ίδιο φόρεμα με την Μαρία Κορτζιά; Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Κακοκτυμένες και κακοντυμένες Κύπριες στο σόου Natar/Georgiou Διάβασε περισσότερα

Fashion Police: Καλοντυμένες Κύπριες Vs κακοντυμένες στο Fashion Meets Hope Διάβασε περισσότερα


1365